Hoofdinspecteur Erik Winter uit Göteborg krijgt te maken met twee vrouwen die dood naast hun partner in bed gevonden worden en een lijk in zee. Tiende en laatste deel in de reeks.
Titre
De laatste winter
Auteur
Åke Edwardson
Traducteur
Elina Van der Heijden Wiveca Jongeneel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Den sista vintern
Édition
2
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2010
383 p.
ISBN
9789022996416 (paperback)

Commentaires

Tiende en volgens de auteur laatste deel in de reeks rond hoofdinspecteur Erik Winter en zijn rechercheteam in Göteborg. Een man, vreselijk overstuur, heeft de politie gebeld met de mededeling dat hij zijn vrouw dood naast zich in bed heeft aangetroffen met een kussen over haar gezicht. Kort daarop wordt een tweede vrouw op precies dezelfde wijze dood naast haar partner in bed gevonden. De politie gaat in beide gevallen uit van partnermoord maar een jonge politievrouw, bij beide zaken betrokken, meent overeenkomstige sporen in de twee huizen te hebben gezien en meldt die aan Winter. Die heeft ondertussen in gezelschap van zijn vrouw en dochters een lijk in zee ontdekt. Sfeervolle, mooi gecomponeerde en goed geschreven misdaadroman, tevens het laatste deel in deze tiendelige politieserie van een Zweedse meervoudig bekroonde topmisdaadauteur. Verhalen die het niet zo zeer van de spanning moeten hebben, hoewel die in dit boek zeker aanwezig is. Het gaat meer om de persoon Winter, zijn ei…Lire la suite

À propos de Åke Edwardson

CC BY 3.0 - Image by Boberger

Åke Edwardson, né le 10 mars 1953 à Eksjö, au sud de Jönköping, dans le Småland, est un journaliste et un écrivain suédois de plusieurs romans policiers et de quelques titres de littérature d'enfance et de jeunesse. Dans le domaine policier, il est considéré comme le successeur de Henning Mankell. Ses livres ont été traduits dans plus de vingt langues.

Biographie

Il est un temps journaliste aux Nations unies. Il a enseigné le journalisme à l'Université de Göteborg.

Il réside à Göteborg sur la côte occidentale de la Suède.

Il amorce l'écriture de récits policiers en 1995. Son troisième roman, Danse avec l'ange (Dans med en ängel), inaugure une série d'une douzaine de titre consacrée au personnage de Erik Winter, commissaire à Göteborg. En 1997, ce roman reçoit le Grand Prix du roman policier suédois.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions