Livre
Néerlandais

De hemel is een plek op aarde

Åke Edwardson (auteur)

De hemel is een plek op aarde

Genre:
Hoofdinspecteur Erik Winter van de politie in Göteborg krijgt te maken met twee zaken: een onbekende die studenten zwaar mishandelt en een 'oom' die kleuters meeneemt voor een ritje in zijn auto.
Titre
De hemel is een plek op aarde
Auteur
Åke Edwardson
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Himlen ar en plats pa jorden
Éditeur
Utrecht: Signature, 2005
418 p.
ISBN
90-5672-137-2

Commentaires

Nieuwste deel uit de serie misdaadverhalen over de Zweedse politieman Erik Winter van de politie in Göteborg. Na een half jaar vaderschapsverlof is hoofdinspecteur Erik Winter weer volop aan het werk. Twee zaken eisen zijn aandacht op. De ene zaak betreft een paar studenten die 's nachts, onafhankelijk van elkaar, bijna doodgeslagen zijn door een onbekende. En dan zijn er nog de verhalen van een paar kleuters over een vreemde 'oom' die hen zou hebben meegenomen in een auto. Waar of niet waar? Zo nu en dan switcht het verhaal naar de gedachten en handelingen van een onbekende, door kinderen gefascineerde man, die langzaam zijn grenzen verlegt. Goed geschreven, spannend, qua sfeer heel Scandinavisch misdaadverhaal met een realistische beschrijving van de stad, de politiemensen, hun werk en hun privéleven, waarin de spanning mooi wordt opgebouwd. Hoofdpersoon Winter krijgt gaandeweg de serie steeds meer body. Edwardsons vorige Winter-misdaadroman 'Tot in eeuwigheid' kreeg vier sterren i…Lire la suite

À propos de Åke Edwardson

CC BY 3.0 - Image by Boberger

Åke Edwardson, né le 10 mars 1953 à Eksjö, au sud de Jönköping, dans le Småland, est un journaliste et un écrivain suédois de plusieurs romans policiers et de quelques titres de littérature d'enfance et de jeunesse. Dans le domaine policier, il est considéré comme le successeur de Henning Mankell. Ses livres ont été traduits dans plus de vingt langues.

Biographie

Il est un temps journaliste aux Nations unies. Il a enseigné le journalisme à l'Université de Göteborg.

Il réside à Göteborg sur la côte occidentale de la Suède.

Il amorce l'écriture de récits policiers en 1995. Son troisième roman, Danse avec l'ange (Dans med en ängel), inaugure une série d'une douzaine de titre consacrée au personnage de Erik Winter, commissaire à Göteborg. En 1997, ce roman reçoit le Grand Prix du roman policier suédois.

En lire plus sur Wikipedia