Livre
Néerlandais

Allen die gestorven zijn

Åke Edwardson (auteur), Corry Van Bree (traducteur)
Commissaris Sten Ard onderzoekt de moord op een zakenman in Göteborg die dood op een bankje langs de rivier is gevonden.
Titre
Allen die gestorven zijn
Auteur
Åke Edwardson
Traducteur
Corry Van Bree
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Till allt som varit dött
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2011
246 p.
ISBN
9789400500082 (paperback)

Commentaires

Tijdens de langste en heetste hittegolf uit de geschiedenis wordt in Göteborg een dode man gevonden die met een mes is vastgespiest aan een bankje langs de rivier. Het blijkt een onroerendgoedhandelaar te zijn die zich ook met de handel in drugs was gaan bezighouden. Commissaris Sten Ard onderzoekt de zaak, maar ook ex-politieman, nu privédetective Jonathan Wide krijgt met de zaak te maken als hij bij thuiskomst zijn apartement ‘verbouwd’ vindt. Is de vrouw van de vermoorde man wel zo onschuldig en hoe zit het met zijn verdwenen stiefdochter die plotseling weer thuiskomt? Een typisch Zweedse misdaadroman met een goed verteld verhaal, een spannend plot en met veel aandacht voor sociale problemen en verhoudingen, voor de omgeving en voor de menselijke kant van de zaak. Naarmate het verhaal vordert wordt steeds meer duidelijk hoe het verleden en de persoonlijkheid van Jonathan Wide met zijn bovenmatige drankgebruik een belangrijke rol spelen. Sommige verbanden gaan zelfs terug tot de Twe…Lire la suite

À propos de Åke Edwardson

CC BY 3.0 - Image by Boberger

Åke Edwardson, né le 10 mars 1953 à Eksjö, au sud de Jönköping, dans le Småland, est un journaliste et un écrivain suédois de plusieurs romans policiers et de quelques titres de littérature d'enfance et de jeunesse. Dans le domaine policier, il est considéré comme le successeur de Henning Mankell. Ses livres ont été traduits dans plus de vingt langues.

Biographie

Il est un temps journaliste aux Nations unies. Il a enseigné le journalisme à l'Université de Göteborg.

Il réside à Göteborg sur la côte occidentale de la Suède.

Il amorce l'écriture de récits policiers en 1995. Son troisième roman, Danse avec l'ange (Dans med en ängel), inaugure une série d'une douzaine de titre consacrée au personnage de Erik Winter, commissaire à Göteborg. En 1997, ce roman reçoit le Grand Prix du roman policier suédois.

En lire plus sur Wikipedia