DVD
Anglais
Eind 13e eeuw benoemt de oude koning Viesturs op zijn sterfbed zijn neef Namejs tot opvolger. De heidense Namejs moet zijn land verdedigen tegen kruisridders die het land willen veroveren en de inwoners bekeren.
Titre
The pagan king
Directeur
Aigars Grauba
Titre uniforme
Nameja gredzens
Langue
Anglais
Éditeur
Three Line Pictures, [2019]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2018
Durée
110 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8712806039987

Commentaires

Historisch actiespektakel van de Letse regisseur Aigars Grauba. Het verhaal speelt eind 13e eeuw in Semigallia, de centrale regio van hedendaags Letland en is gebaseerd op legendes over de geschiedenis van Letland. De oude koning Viesturs benoemt op zijn sterfbed zijn neef Namejs (Edvin Endre) tot zijn opvolger en geeft hem zijn ring, symbool van de macht. Namejs is een jonge man die is opgegroeid bij heidense priesters. Nu moet hij zijn onderdanen verenigen om het land te verdedigen tegen de Duitser Max von Buxhoeveden (James Bloor) en zijn leger van kruisridders die het land willen veroveren en de inwoners bekeren.

À propos de Aigars Grauba

CC BY-SA 2.0 - Image by Valsts kanceleja/ State Chancellery from Rīga, Latvija

Aigars Grauba, né le 19 janvier 1965 à Riga en Lettonie, est un réalisateur et scénariste letton,.

Biographie

Filmographie

  • 1993 : La Force de tuer (Drosme nogalināt)
  • 2000 : L'Été terrible (Baiga vasara)
  • 2007 : La Bataille de la Baltique (Rīgas sargi)
  • 2012 : Dream Team 1935 ( Sapņu komanda 1935)
  • 2018 : The Pagan King (Nameja gredzens)

Références

Liens externes