Livre
Néerlandais

Bad boy : roman

De Marokkaans-Nederlandse Amir werkt zich op als kickbokser, maar gaat zich in het uitgaansleven te buiten aan geweld en moet daardoor noodgedwongen naar Marokko uitwijken. Vanaf ca. 17 jaar.
Titre
Bad boy : roman
Auteur
Abdelkader Benali
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Utrecht: De Arbeiderspers, 2013
253 p.
ISBN
9789029587808 (paperback)

Commentaires

Deze roman van de Marokkaans-Nederlandse schrijver (1975) is geïnspireerd door de wederwaardigheden van de van mishandeling beschuldigde kickbokser Badr Hari. Bad boy, in de roman Amir Salim, groeit op als onzeker Marokkaans jongetje in Amsterdam-Oost. Hij leert praten door het prentenboek 'Rupsje Nooitgenoeg' en wint aan identiteit door eindeloos te trainen als kickbokser. Hij kiest echter uiteindelijk voor het grote geld en vervreemdt van zijn oorspronkelijke (integere) trainer, maar ook van zijn familie. Wanneer in het decadente uitgaansleven zijn glamour-vriendin wordt beledigd, gaat hij zich te buiten aan geweld en moet hij spoorslags verdwijnen. Hij zal de dochter van zijn manager, die in Marokko vast is komen te zitten, vinden en werpt zich daar op als reisleider. Een onderhoudend, iets schetsmatig verhaal ontwikkelt zich, waarbij de positie van een man tussen twee vaderlanden wordt onderzocht. De gecorrumpeerde wereld van het grote geld in het kickboxen, met ‘de onzichtbaren’ …Lire la suite

À propos de Abdelkader Benali

Abdelkader Benali, né à Ighazzazen (Maroc) le 25 novembre 1975, est un écrivain, présentateur, journaliste et poète néerlandais.

Biographie

Benali naît à Ighazzazen, dans les montagnes du Rif avant de rejoindre son père en Europe à l'âge de quatre ans à Rotterdam aux Pays-Bas. Quelques mois plus tard, il s'installe à Amsterdam. En dehors des romans et les théâtres, Benali écrit également des articles dans les médias Algemeen Dagblad, Groene Amsterdammer, Esquire, De Volkskrant, Passionate Magazine ou encore Vrij Nederland. Son premier roman Bruiloft aan zee est nominé en 1997 pour le prix Libris à Paris Il remporte ce même prix six ans plus tard, en 2003 pour son ouvrage De Langverwachte.

Lors de la guerre israélo-libanaise en 2006, Benali est en direct des territoires en guerres en tant que reporter pour le média Vr…En lire plus sur Wikipedia