Livre
Néerlandais

De interieurbijbel

2voor5 (auteur)

De interieurbijbel

Fotoboek over woninginterieurs, waarbij de keuze en het gebruik van materialen centraal staan.
Titre
De interieurbijbel
Auteur
2voor5
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2008
453 p. : ill.
ISBN
9789002223419

Commentaires

Wie een huis bouwt of verbouwt, moet materiaal kiezen voor de verschillende in te richten ruimtes. Deze uitgave kan daarbij van pas komen. De twee auteurs willen de potentiële (ver)bouwer helpen om het juiste materiaal te kiezen en tegelijk een communicatiemiddel zijn tussen bouwheer en (interieur)architect. Dat dat een ambitieus project is, wordt onderstreept door de titel. De interieurbijbel roept immers verwachtingen op. Gelukkig lost dit fraai verzorgde boek die verwachtingen ook grotendeels in, zowel formeel als inhoudelijk: luxueus papier, talrijke kleurenillustraties, heldere tekst, uitgekiende en luchtige lay-out, enz.

In vijf grote hoofdstukken worden achtereenvolgens de mogelijke materialen voor vloeren, wanden, keukens, badkamers en verlichting besproken. Binnen elk van die hoofdstukken volgt er nog een verdere onderverdeling, bij de vloeren bv. zijn er gietvloeren, zachte en houten vloeren enz. En dat 'gietvloeren' een verzamelnaam is voor cementgebonden, kal…Lire la suite
'De interieurbijbel' kan bijna als een standaardwerk worden beschouwd als het gaat om materiaalkeuze voor verbouwing of inrichting van nieuwe huizen. Zeer overzichtelijk ingedeeld van vloer tot wand en van badkamer tot keuken. Je gaat je bijna afvragen voor wie het boek is gemaakt, voor de particulier die zijn keuzes wil maken of voor de professional die zijn klant moet adviseren? Wie heeft er ooit van tadelakt gehoord, voor keuken en badkamer? Wist u dat vinyl ook op een wand kan worden aangebracht? De auteurs zijn er goed in geslaagd om alle materialen per onderwerp rijk te illustreren. Als we naast de praktische informatie van alle materialen daarbij ook nog eens de prachtige kleurenfoto's zien van alle voorbeelden waarbij de materialen zijn toegepast, mogen we terecht spreken van een standaardwerk voor materiaalkeuze en toepasbare mogelijkheden voor ons interieur. Achterin een 'round-up', waarin naar websites wordt verwezen voor nadere informatie.