Annonce

Het dragen van een mondneusmasker is verplicht in ons gebouw. Tevens vragen we aan iedereen, ook kinderen, om een leesplankje te nemen bij het binnenkomen. Zo kunnen we het maximum aantal toegelaten bezoekers controleren.

Het leescafé is tot nader bericht gesloten.

We hebben ook de afhaalbib weer opgestart: klik hier voor het e-formulier.

 

 

Commencer immédiatement

Word jij onze KERSTKNUTSELKAMPIOEN 2020?

Vind je onze boom ook nog zo kaal? Wil je helpen om hem te versieren?

Knutsel dan snel een leuke versiering of maak een kunstwerkje van onze kleurplaat. Breng het binnen in de bib en ontvang direct een kleine attentie. En wie weet word jij dit jaar wel onze Kerstknutselkampioen en win je één van de 3 leuke prijzen!

Kijk snel hierboven voor een heleboel knutselboeken!

Kale boom

 

De Wensboom zorgt voor een kerstcadeau voor elk kind

Pakjes openen op kerstavond. Elk kind kijkt er jaarlijks opnieuw naar uit. Helaas blijft dit voor heel wat kinderen bij een droom. Om die droom werkelijkheid te laten worden, staat er vanaf 2 november een wensboom in het VrijeTijdsPunt. Help jij mee de wensen van onze kinderen te doen uitkomen?

Wensboom

De wensboom is een initiatief van gemeente Ham, St.-Vincentius en Huis van het Kind Ham en is er speciaal voor kinderen die het wat moeilijker hebben. “De afgelopen maand werden de wensen van heel wat kinderen verzameld. Dit gebeurde via St.-Vincentius, de sociale dienst van het OCMW of via een aantal brievenbussen die her en der in Ham geplaatst werden." zegt Sifra Geelen van de sociale dienst.

Pluk en vervul een wens

Vanaf 2 november worden alle wensen in de kerstboom in het VrijeTijdsPunt gehangen. Vanaf dan kan iedereen een briefje uit de boom plukken en op die manier de wens van het kindje kopen. “De kostprijs van een wens varieert, maar zal nooit meer dan 25 euro bedragen. Cadeautjes kunnen tot 12 december onder de kerstboom worden gelegd. Je kan ze ook afgegeven aan de balie van het gemeentehuis. Daarna bezorgen de medewerkers van het gemeentebestuur alle cadeautjes anoniem aan de kindjes die een wens instuurden. Alle wensen zijn naamloos en de schenkers blijven anoniem.”

Wensboom