Week van de poëzie - Fee Pinxten

Tussen 30 januari en 5 februari staat poëzie centraal in Vlaanderen. Poëzie verrast en verwondert. Een gedicht raakt het hart en geeft kleur aan de dag. Op vrijdag 31 januari zetten we met Fee Pinxten, Hams poëzietalent in de kijker.

 

De nu 18-jarige Fee is al een hele tijd met poëzie bezig. In 2016 gaf ze haar eerste dichtbundel ‘Ik kan jou de woorden geven’ uit. Daarna bleef het even stil. Maar daar kwam plots verandering in.

“Deze zomer ging ik op inleefreis in Tanzania. Daarna kreeg ik opnieuw zin om gedichten te schrijven.” vertelt Fee.

Op vrijdag 31 januari stelt ze haar nieuwste werk voor. De tweede bundel kreeg de titel ‘Begiftigd’.

“Veel kinderen zijn ontzettend getalenteerd. Toch zijn er steeds meer jongeren die bij het ouder worden, niets anders willen dan ‘erbij horen’. Niet elke gave is dus gewenst. Ze wordt soms eerder als een vergif gezien. Vandaar de titel voor mijn nieuwste boek.” Of dit werk anders is? “Zeker en vast! De rijmvorm wordt complexer, de onderwerpen uitdagender en meer uit het leven gegrepen.” besluit Fee. “Ik wil lezers blijven meenemen in mijn verhalen.”

Kom kennismaken op vrijdag 31 januari om 20.00 uur in de polyvalente ruimte van de bib. Tijdens de voorstelling worden heel wat teksten voorgedragen. Ze worden bovendien afgewisseld met muzikale pareltjes. Aansluitend bieden wij je graag een glaasje aan. Je kan dan uiteraard ook een gehandtekend exemplaar van ‘Begiftigd’ aankopen. De inkom is gratis en vooraf inschrijven is niet nodig. Info: bibliotheek@ham