Boek
Nederlands

Zo werkt dat!

+1
Zo werkt dat!
×
Zo werkt dat! Zo werkt dat!

Zo werkt dat!

Uitleg van een groot aantal alledaagse toepassingen van techniek op allerlei terreinen.
Onderwerp
Techniek
Extra onderwerp
technieken
Titel
Zo werkt dat!
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Wie funktioniert das ? : Technik heute
Uitgever
Utrecht: Het Spectrum, 2003
335 p. : ill.
Aantekening
Omslagondertitel : De techniek van vandaag
ISBN
90-274-7907-0

Besprekingen

De moderne mens stelt zich geen vragen meer bij de continu veranderende technologie. Hij aanvaardt ze gewoon. Dit boek wil opnieuw interesse wekken voor het hoe en het waarom van alledaagse gebruiksvoorwerpen. Het zou een onmisbaar naslagwerk voor technici, studenten en onderwijzend personeel zijn. Zo werkt dat ! oogt erg ordelijk, begint met een voorwoord en een inhoudstafel en eindigt met een alfabetisch register. De linkerpagina's bevatten uitsluitend tekst, de rechter verklarende foto's, tekeningen en schema's.

Het boek begint zonder verwijl bij de analoge telefoon, gaat non-stop door met digitale technieken en geeft terloops enige uitleg over de cellulaire opbouw van het mobiele telefoonnet, over antwoordapparaten, zend- en ontvangsttechnologie (ISDN, ADSL), glasvezeltechnologie, hard- en software. In een hels tempo, dat amper tijd laat om iets degelijk te verklaren, volgen prin-ters, harde schijven, datatransmissie, het internet en A/D-D/A omzetting. Zonder duideli…Lees verder
In dit naslagwerk onder redactie van Winkler Prins van ruim 230 bladzijden op stevig, glanzend papier kan heel veel gevonden worden wat met de techniek van vandaag te maken heeft. Onderwerpen uit de informatie- en communicatietechnologie, consumentenelektronica, (digitale) fotografie, voertuigtechniek, lucht- en ruimtevaart, gen- en biotechnologie, medische en huishoudelijke techniek, energie, milieu, materialen- en bewerkingstechnologie worden kort maar bondig besproken met vele kleurenillustraties (foto's, schema's, dwarsdoorsneden en andere tekeningen). De tekst is door de compacte uitleg van een pittig niveau maar goed door volwassenen te lezen. De inhoudsopgave en het register vormen een goede basis om iets op te zoeken.