Boek
Nederlands

Pak me dan... als je kan!

Yusuke Yonezu (illustrator), Brigitte Weninger (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Poes Nina gaat met een blinddoek om op zoek naar vlinder Isabel. Ze hoort steeds een ander dierengeluid en vraagt zich af welk dier dat is. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met eenvoudige illustraties in kleur, met voelelementen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Spelen
Titel
Pak me dan... als je kan!
Illustrator
Yusuke Yonezu
Auteur
Brigitte Weninger
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Attrape-moi... si tu peux!
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2009
[14] p. : ill.
ISBN
9789051161168 (hardback)

Besprekingen

Nina, de poes, speelt met vlinder Isabel blindemannetje. Nina is geblinddoekt en wil zo de vlinder vinden. Ze hoort steeds een ander dierengeluid en vraagt zich af welk dier dat is. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken, met tekeningen in gouache in pasteltinten. Op elke bladzijde staat een dier afgebeeld waarin een stukje textiel is verwerkt dat verwijst naar de textuur van de huid of vacht van het beest. Het vereist een ruime fantasie om daarmee de dieren te herkennen, vooral voor kinderen die nog nooit een olifant, kip of varken geaaid hebben. De vlinder is op elke bladzijde te zien. De tekst in een schreefloze letter geeft per bladzijde een raadsel en geeft het geluid van het dier weer ('Tetteretèèè!' bij de olifant). Op het omslag staat de poes Nina met een stukje stof en de vlinder. Om samen te bekijken met peuters en zo dieren te benoemen, geluiden te maken en de tastzin te ontwikkelen. Vanaf ca. 2 jaar.

Pak me dan als je kan

Nina, de poes, krijgt een blinddoek om en moet proberen Isabel, de vlinder, te vangen. Nina doet haar best om Isabel te vangen maar met een blinddoek om is dit niet makkelijk. Ze komt wel andere dieren tegen, die ze kan voelen en van wie ze de naam moet raden. Zo ontmoet ze het schaap, de olifant, de kip, het varken ... maar de vlinder, die ontsnapt steeds.
Voelboekje voor peutertjes waarin stukjes nepvacht verwerkt zijn. De fijne vlindervleugeltjes zullen dit niet lang overleven.