Boek
Nederlands

Voor mama!

Yoeri Slegers (auteur)
+1
Voor mama!
×
Voor mama! Voor mama!
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kikkertje wil zijn mama het allermooiste cadeau geven. Hij geeft de mooiste bloemen en maakt de lekkerste taart. En dan gaat hij op pad om de maan voor haar te pakken. Maar de maan is best hoog. Groot formaat prentenboek met intens gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Mama, Kikkers
Titel
Voor mama! / tekst en illustraties Yoeri Slegers
Auteur
Yoeri Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789462914728 (hardback)

Besprekingen

Kikkertje wil mama vandaag het mooiste cadeau geven. Hij beschermt haar tegen gevaar, overstelpt haar met bloemen en een bijzondere taart en wil ten slotte de maan voor haar pakken. Kikkertje vertelt het allemaal aan mama en in het beeld zie je wat hij bedoelt. Er staan grote gevaarlijke oranje poten in het water en de taart is gemaakt van een spinnenweb met allerlei gevangen insecten en een woedend kijkende spin erboven. Zo geeft het beeld elke keer uitbreidende informatie en als het te donker en griezelig wordt, legt de verteller uit dat kikkertje van tak naar tak springt om naar de maan te klimmen. De tekst eindigt in een dialoog met mama, waardoor de focalisatie verandert en je ook vanuit mama meekijkt. De dekkend geschilderde personages en elementen op de voorgrond vormen een mooi contrast met de zachte aquarel achtergronden; een helderblauwe lucht overdag en een donkere nachthemel vol sterren in de tweede helft van het verhaal. Een lief prentenboek. Vanaf ca. 4 jaar.

Voor mama!

Kikkertje wil mama kikker echt alles geven. Naast het plukken van de mooiste bloemen en het bakken van de lekkerste taart, wil Kikkertje mama ook beschermen. En dat is nog niet alles, Kikkertje wil mama zowaar de maan schenken. Deze moedige onderneming eindigt in een verrassend mooi resultaat.Voor mama! is een hartverwarmend verhaal over de grote liefde tussen kind en mama. We kennen allemaal de ontroerende adoratie die kleintjes kunnen hebben voor hun lieve mama. Het boek heeft grote, kleurrijke illustraties die leuk en duidelijk geschilderd zijn. De expressieve uitdrukkingen van de kikkers brengen je dadelijk in de emotie van de huidige passage. Elke passage omvat 2 pagina’s, links en rechts, waardoor er veel is om te ontdekken. De teksten bij de illustraties zijn kort, wat je tijd geeft om als voorlezer verder te omschrijven wat je ziet. Het gaat van kikkervisjes en lange gevaarlijke poten in het water, tot een nachtuil in de boom. Naarmate het verhaa…Lees verder