Boek
Nederlands

De mythe van het vrije ik : pleidooi voor een menselijke vrijheid

Wouter Beke (auteur)

De mythe van het vrije ik : pleidooi voor een menselijke vrijheid

In de reeks:
Beschouwingen vanuit een christen-democratische invalshoek.
Titel
De mythe van het vrije ik : pleidooi voor een menselijke vrijheid
Auteur
Wouter Beke
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Altiora, 2007
197 p.
ISBN
9789031724703

Besprekingen

De christen-democratie begrijpt zich als een consistente oriëntatie, die politieke posities mede afleidt uit ethische en wijsgerige principes, die uiteindelijk hun wortels hebben in het christelijk geloof. In deze bundel wordt vanuit de Vlaamse actualiteit dat spoor uitgezet, waarbij de gangbare ijkpunten als personalisme, communautarisme, civil society en dergelijke in een actueel verbrand geplaatst worden, dat hen reliëf geeft en legitimeert. De auteur ziet daarbij de menselijke vrijheid als een vrijheid in verbondenheid met anderen. Helder en inzichtelijk. De schrijver (geboren in 1974) is doctor in de sociale wetenschappen en verbonden aan het overlegcentrum van Ethiek van de universiteit van Leuven. Daarnaast is hij actief als christen-democratische politicus.

Over Wouter Beke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Valerievn

Wouter Beke (Lommel, 9 augustus 1974) is een Belgisch politicus voor de CD&V. Hij is titelvoerend burgemeester van Leopoldsburg, gewezen partijvoorzitter en sinds 2 oktober 2019 minister in de Vlaamse Regering.

Biografie

Beke studeerde Politieke Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven en behaalde zijn doctoraat in 2004 in de Sociale Wetenschappen. Daarnaast volgde hij aan de Vrije Universiteit Brussel ook een bijzondere licentie Sociaal recht. Van 1996 tot 2003 was hij assistent aan de afdeling Politicologie van de faculteit Sociale Wetenschappen en nadien wetenschappelijk medewerker bij het Overlegcentrum voor Ethiek.

In 2003 werd Beke ondervoorzitter van de christendemocratische CD&V, wat hij bleef tot in 2010. Hij werd beschouwd als de huisideoloog van de partij. Zijn voorlaatste boek, De mythe van het vrije ik. Pleidooi voor een menselijke vrijheid, werd algemeen beschouwd als …Lees verder op Wikipedia