Dvd
Engels

You will meet a tall dark stranger

Woody Allen (regisseur), Antonio Banderas (acteur), Josh Brolin (acteur)
Een ouder echtpaar en hun dochter worstelen met het leven en relaties. Een van hen vraagt een waarzegster om advies
Titel
You will meet a tall dark stranger / written and dir. by Woody Allen
Regisseur
Woody Allen
Acteur
Antonio Banderas Josh Brolin Anthony Hopkins 1937- Gemma Jones Freida Pinto Lucy Punch Naomi Watts
Taal
Engels
Uitgever
Paradiso, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
2010
Speelduur
98 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5414937031696

Besprekingen

Een relatiekomedie uit 2010 van Woody Allen met in de hoofdrollen Antonio Banderas, Josh Brolin, Anthony Hopkins, Gemma Jones, Freida Pinto en Naomi Watts. Het verhaal is gesitueerd in welgestelde Londense kringen. Na veertig jaar huwelijk verlaat Alfie zijn vrouw en trouwt met een jonge prostituee. Zijn vrouw Helena zoekt hulp bij een onbetrouwbare waarzegster. Ook hun dochter Sally worstelt met het leven en de liefde. Dana Linssen (NRC 15-12-'11): '(...) ook nu draait alles weer om relaties, tijd en vergankelijkheid en de zinloosheid van het bestaan. Vakkundig, via vlotte voice-overs en dialogen en korte charmante scènes (...)' Pauline Kleijer (Volkskrant 16-12-'10): 'een wrange komedie over de ironie van het lot. De bijtende grappen zijn niet altijd even raak, maar de openlijke demonstratie van doodsangst – zelfs de titel verwijst er direct naar – maakt het Allens meest persoonlijke film sinds lange tijd.' Geen extra's.

Over Woody Allen

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Heywood "Woody" Allen, geboren als Allan Stewart Konigsberg, (New York, 1 december 1935) is een Amerikaans auteur, acteur, muzikant en vooral filmregisseur van over het algemeen tragikomische films, uiteenlopend van drama's tot screwball comedies.

Biografie

Allen begon op zijn 15e als schrijver van absurde oneliners in opdracht van stand-upcomedians en columnist. Op zijn 17e veranderde hij zijn naam in Heywood Allen. Hij evolueerde snel naar schrijven voor zichzelf. Zijn absurdistische humor vereist vaak een gelaagdheid die filmisch misschien gemakkelijker te begrijpen valt. Hij heeft met succes van zijn grootste zwakte zijn sterkte gemaakt: het stereotype van de schriele, Joodse neurotische intellectueel. Vaak vertolkt hij in zijn films zelf die rol, omringd door gerenomeerde acteurs en actrices. Naarmate hij ouder wordt, laat Allen die neurotische hoofdrol spelen door jongere acteurs zoals Kenneth Branagh, John Cusack, …Lees verder op Wikipedia

Suggesties