Dvd
Engels

Every thing will be fine

Wim Wenders (regisseur), Alexandre Desplat (componist), James Franco (acteur)
Een schrijver rijdt per ongeluk een kind aan dat overlijdt. Met moeite probeert hij de tragedie te verwerken en verder te gaan met zijn leven.
Titel
Every thing will be fine
Regisseur
Wim Wenders
Componist
Alexandre Desplat 1961-
Acteur
James Franco Charlotte Gainsbourg Rachel McAdams Marie-Josée Croze
Taal
Engels
Uitgever
Lumiere, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
118 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5425019009533

Besprekingen

Psychologisch drama van de Duitse regisseur Wim Wenders (Paris, Texas) met James Franco en Charlotte Gainsbourg. De nog jonge schrijver Tomas raakt diep in de put, wanneer hij in een donker, winters landschap een jongetje aanrijdt. Het jongetje sterft. Tomas’ schuldgevoel is daarna zo groot dat hij aan de drank raakt en zijn relatie op de klippen loopt. Maar juist zijn schrijverschap krijgt een enorme impuls door het ongeluk. Jaren later ontmoet Tomas de broer van het verongelukte jongetje, die hem voor de voeten werpt dat hij eigenlijk zijn kost heeft verdiend door andermans ellende. Jos van der Burg (Parool 15-7-’15) geeft 3 sterren: ‘Met Every thing will be fine vervalt Wenders in zijn oude arty-farty-kwaal om meer diepgang te suggereren dan hij waarmaakt. (…) Het veelbelovende begin doet denken aan Atom Egoyans meesterlijke drama The sweet hereafter, maar door curieuze plotwendingen glijdt het drama onderuit op de besneeuwde Canadese wegen. De fraaie (landschaps)beelden redden Eve…Lees verder

Over Wim Wenders

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Kraft

Ernst Wilhelm (Wim) Wenders (Düsseldorf, 14 augustus 1945) is een Duits filmregisseur en documentairemaker. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste regisseurs van de Duitse naoorlogse auteursfilm die vanaf eind jaren zestig furore maakte in de internationale cinema, en waarvan Rainer Werner Fassbinder, Werner Herzog, Volker Schlöndorff en Edgar Reitz andere belangrijke vertegenwoordigers waren.

Levensloop

Wenders studeerde geneeskunde en filosofie aan de Universiteit van Freiburg voordat hij overstapte naar de Hochschule für Film und Fernsehen (Hogeschool voor Film en Televisie) in München. Hij studeerde in 1970 af met zijn eerste langspeelfilm Summer in the City.

In zijn vroege films - tot aan Paris, Texas - vormde de (on)mogelijkheid om de werkelijkheid authentiek weer te geven een hoofdthema (Angst des Tormanns..., Alice in den Städten, Der amerikanische Freund, Hammett). Tevens st…Lees verder op Wikipedia

Suggesties