Boek
Nederlands

Aap en beer : een ABC boek

Wim Hofman (auteur)

Aap en beer : een ABC boek

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Aap en Beer gaan op pad; ze komen rare dingen tegen. ABC-boek in verhaalvorm met veel kleurige tekeningen. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Letters
Extra onderwerp
Dierenverhalen, verdwalen
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Aap en beer : een ABC boek
Auteur
Wim Hofman
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2001
48 p. : ill.
Aantekening
Ondertitel ontleend aan omslag
ISBN
90-269-9360-9

Besprekingen

Aap en Beer gaan op zoek naar de schat en beleven onderweg allerlei avonturen. Ze komen een hoop dingen tegen zoals een eend, een fles met een schatkaart erin, gras, een hond zonder staart en nog meer dingen/dieren die corresponderen met een letter uit het alfabet. Aan het eind van het verhaal komen ze bij de zee. Daar concludeert Beer dat hij dan misschien geen schat gevonden heeft, maar wel een vriend en dat dit wel zo goed is. Origineel ABC-boekje met een goed lopend en fantasierijk verhaal voor beginnende lezers. De overbekende illustraties in heldere kleuren van de auteur passen uitstekend bij de sfeer van het verhaal. Het boek werd eerder bekroond met een Gouden Penseel en Zilveren Griffel. Het is geschikt voor lezers vanaf ca. zes jaar; om voor te lezen is het bruikbaar voor kinderen vanaf ca. vier jaar. Op de oranje-gele omslag staan Aap en Beer afgebeeld.

Over Wim Hofman

Willem (Wim) Hofman (Oostkapelle, 2 februari 1941) is een Nederlands kinderboekenschrijver, dichter en illustrator.

Biografie

Na de lagere school ging hij naar het seminarie in Sterksel, omdat hij missionaris wilde worden. Hij begon al vroeg met het schrijven van boeken, en in 1969 werd zijn eerste boek gepubliceerd: Welwel, de zeer grote tovenaar & zes andere doldwaze verhalen over ridders, tovenaars, matrozen, krentenbollen, cowboys, indianen & over een planeet.

Hij is getrouwd, heeft twee kinderen en woont sinds de jaren 70 in Vlissingen. Hofman schrijft niet alleen boeken, hij illustreert ze ook en maakt schilderijen.

Werk

Hofmans verhalen hebben vaak sprookjesachtige elementen en lopen niet altijd goed af. Zelf heeft hij hierover gezegd: "Ik houd niet van een goede afloop. Waarom willen mensen dat toch? Als iets goed eindigt is het klaar, over, voorbij. Er spreek…Lees verder op Wikipedia