Boek
Nederlands

Hou het stil

Wim Bax (auteur)
+1
Hou het stil
×
Hou het stil Hou het stil

Hou het stil

Genre:
Een student reist begin jaren zestig naar zijn geboortedorp omdat zijn moeder in het ziekenhuis is opgenomen en ontdekt daar dat meer dorpsbewoners het slachtoffer van agressie zijn geworden.
Titel
Hou het stil
Auteur
Wim Bax
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, © 2021
315 p.
ISBN
9789021424583 (paperback)

Besprekingen

Medicijnenstudent Jacob keert onverwachts terug naar het kleinburgerlijk hypocriete dorpje van zijn jeugd. Zijn gehandicapte broer Jos zou hun moeder hebben aangevallen, die nu zwaargewond in het ziekenhuis ligt. Maar Jacob is overtuigd van de onschuld van Jos. Zijn oom, de plaatselijke huisarts, ontvangt hem en licht hem in over de laatste gebeurtenissen. Toevallig zijn twee weken daarvoor in het bos de overblijfselen van een jonge vrouw gevonden en sinds die tijd worden er opeens dorpsgenoten vermoord of ze verongelukken. Hoort de daad van Jos hier ook bij? Jacob gaat graven in het verleden en komt achter zaken die hij liever niet geweten had. Iedereen in het dorpje beschermt elkaar en verbloemt dingen onder de mantel der liefde. Lekker spannend en in up-tempo geschreven thriller. Goed plot dat dankzij een paranormaal sausje aannemelijk blijft. Geeft een goed beeld van de mentaliteit in bekrompen dorpjes begin jaren zestig. Eerste thriller van de auteur (1971).

Over Wim Bax

Wim Bax (Emmeloord, 9 december 1971) is een Nederlands acteur en scenarioschrijver, die van 1998 tot 2000 en in 2003 rol van Serge van Mieghem speelde in de soap Onderweg naar morgen.

Bax volgde de havo in Holten (De Waerdenborch) en hield zich daarna een jaar bezig met creatieve therapie. Vervolgens ging hij naar de theaterschool in Eindhoven, die hij met goed gevolg afrondde. Wim kreeg een rol in de jeugdserie De Legende van de Bokkerijders en speelde verder in onder meer Twaalf steden, dertien ongelukken, Oppassen!!!, Westenwind en Rozengeur & Wodka Lime.

Naast acteur is Wim Bax al een aantal jaren actief als scenarioschrijver. Zijn eerste script dat in productie is genomen was een korte film, "Schat" getiteld. De regie werd verzorgd door Tamar van den Dop met in de hoofdrol Ariane Schluter. "Schat" was in 2004 de Nederlandse inzending voor een Oscar in de categorie "beste korte film". Naast scripts voor diverse …Lees verder op Wikipedia