Strip
Nederlands

Stripverhaaltjes op AVI-leesniveau 2

Willy Vandersteen (auteur), Hetty Van Aar (auteur), Jeff Broeckx (illustrator)
Vier stripverhaaltjes over een heel jonge Suske en Wiske. AVI-E3. Vanaf ca. 7 jaar.
Bevat
Bevat: Vies, Aan zee, Is dat schrikken!, Waar is Tobias?
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Stripverhaaltjes op AVI-leesniveau 2
Auteur
Willy Vandersteen Hetty Van Aar
Illustrator
Jeff Broeckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789002225505

Besprekingen

Suske en Wiske gaan al een tijdje mee als succesvol duo. Ze werden gecreëerd door Willy Vandersteen en zijn studio, en hoewel andere talenten nu voor het teken- en schrijfwerk zorgen, blijven de verhalen steeds in zijn geest verder lopen. Suske en Wiske zijn echter natuurlijk niet als tieners geboren. Ooit waren zij ook kleine deugnieten, die graag kapoenenstreken uithaalden. Daarop is de stripreeks 'Klein Suske en Wiske' gebaseerd. Er bestond al een gewone stripreeks rond deze twee kleintjes, maar nu verschijnt ook een reeks die gebaseerd is op het AVI-leesniveau, dat aan een tekst wordt toegekend op basis van de woordenschat en de zinsopbouw. De verhaaltjes beslaan een paar pagina's, en bevatten aanstekelijke grapjes.

Suske, Wiske en hun vriendjes Bert en Dotje beleven al van jongs af aan avonturen of halen wel eens een streekje uit. Zo maken ze een lekkere taart, bakken ze elkaar een poets, halen ze toverkunstjes uit, of willen ze meevliegen met een luchtballon. De avonture…Lees verder
Een eerste leesboekje in de vorm van een stripverhaal, AVI-E3. De vier verhaaltjes gaan over de kleine Suske en Wiske, uit de serie 'Klein Suske en Wiske'. Ze variëren van vier tot zeven pagina's. De onderwerpen zijn herkenbaar: taart bakken, maskers maken, naar zee en de hond die kwijt is. De figuurtjes zijn afgeleid van de beroemde Suske en Wiske, maar dan zijn ze molliger en kinderlijker getekend. Heldere, frisse, vrolijke tekeningen in prettige kleuren. De lay-out is gevarieerd vanwege het ontbreken van duidelijke kaders. Leuk als strip voor de kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Over Willy Vandersteen

Willebrord Jan Frans Maria (Willy) Vandersteen (Antwerpen, 15 februari 1913 – Edegem, 28 augustus 1990) was een Belgische striptekenaar. Hij is vooral bekend als bedenker en oorspronkelijke tekenaar van de stripreeks Suske en Wiske, waar hij tot in de jaren zestig nauw bij betrokken was.

Biografie

Jeugd

Willy Vandersteen, geboren op het Stuivenbergplein als Willebrord Jan Frans Maria Vandersteen, groeide op in de Antwerpse volkswijk De Seefhoek als zoon van een beeldhouwer/ornamentmaker. Zijn tekenaanleg en fantasie waren tijdens zijn kindertijd al opvallend. Hij tekende wielerwedstrijden op de stoep van de August Sniedersstraat en bedacht verhalen en toneelstukjes die zijn leeftijdsgenoten vervolgens naspeelden. De jongen verslond boeken en droomde op school regelmatig weg tijdens de lessen geschiedenis. Toen hij eens over de kruistochten geleerd had, trokken hij en enkele kindere…Lees verder op Wikipedia

Suggesties