Titel
Romeo & Juliet
Auteur
William Shakespeare Franco Zeffirelli
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Paramount, 2003
1 dvd (ca. 133 min.) + 1 boekje
Aantekening
Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans, Duits, Italiaans en Spaans Ondertiteling : Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden, Deens, Fins, Frans, Duits, Grieks 20.99 EUR Oorspr. uitgebracht in 1968

Over William Shakespeare

William Shakespeare (Stratford-upon-Avon, ± 23 april OS 1564, gedoopt 26 april 1564 – aldaar, 23 april OS 1616) was een Engels toneelschrijver, dichter en acteur.

Shakespeare wordt gezien als de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht, niet alleen vanwege de kwaliteit van zijn werken, maar ook vanwege zijn enorme invloed op de Engelse taal, waarin nog steeds honderden woorden, uitdrukkingen en citaten aan hem zijn toe te schrijven. Hij schreef 154 sonnetten en een aantal langere gedichten en kan beschouwd worden als de eerste moderne toneelschrijver. Zijn toneeloeuvre bestaat uit 38 werken, verdeeld over drie genres: tragedies, historische stukken en komedies over tijdloze, universele thema's die tot op de dag van vandaag gebruikt worden voor theaterbewerkingen, opera's, musicals en films.

Leven

Geboorte

William Shakespeare (ook gespeld Shakspere, Shaksper, e…Lees verder op Wikipedia