Boek
Nederlands

Alle vertellingen

William Shakespeare (auteur), Vladimir Hulpach (bewerker), Karel Toman (illustrator)
Selectie van ruim 30 bekende en minder bekende tragedies en komedies van de 17e eeuwse toneelschrijver, verteld in verhalende vorm. Vanaf ca. 14 jaar.
Bevat
Bevat: De storm Een midzomernachtdroom Veel drukte om niets Wat u wilt De koopman van Venetio Koning Lear Macbeth Eind goed, al goed De getemde feeks De komedie vol vergissingen Leer om leer Driekoningenavond Romeo en Julia Hamlet, prins van Denemarken Othello Een wintersprookje Troilus en Cressida Pericles Timon van Athene Julius Caesar Antonius en Cleopatra Coriolanus Cymbeline Koning John Koning Richard II Koning Henry IV De vrolijke vrouwtjes van Windsor Koning Henry V Koning Henry VI Koning Richard III Koning Henry VIII Twee heren uit Verona Verloren moeite
Titel
Alle vertellingen / William Shakespeare ; [bew.] Vladimir Hulpach ... [et al.] ; ill. van Karel Toman
Auteur
William Shakespeare
Bewerker
Vladimir Hulpach
Illustrator
Karel Toman
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Holland, 2000
407 p. : ill.
ISBN
90-251-0850-4

Besprekingen

Bundel met bekende (o.a. Midzomernachtdroom, Koning Lear, Macbeth, etc.) en minder bekende tragedies en komedies van Shakespeare. De bewerkers hebben de toneelstukken opnieuw verteld in verhalende vorm. Een selectie daaruit is vertaald door diverse vertalers, waarbij 2 verhalen wat zijn aangepast aan huidige maatschappelijke opvattingen. Thema's als goed en kwaad, (zelf)bedrog, vrijheid etc. komen aan bod. Ondanks deze goede bewerking blijft deze 17e-eeuwse schrijver moeilijk toegankelijk voor jeugdigen, met name door de thematiek. De bladspiegel is vol maar duidelijk. Elke pagina is omkaderd door grijze perkamentachtige versieringen. Prachtige, perfect bij de toneelstukken passende vnl. kleurenillustraties, verschillend in grootte. Duidelijk taalgebruik, soms wat ingewikkeld door de vele bijzinnen. Prachtig boek met historische waarde, dat goed te gebruiken is als kennismaking met de werken van Shakespeare. Deze editie is t.a.v. 'Vertellingen van Shakespeare' uit 1993 van Ch. en M.A…Lees verder

Over William Shakespeare

William Shakespeare (Stratford-upon-Avon, ± 23 april OS 1564, gedoopt 26 april 1564 – aldaar, 23 april OS 1616) was een Engels toneelschrijver, dichter en acteur.

Shakespeare wordt gezien als de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht, niet alleen vanwege de kwaliteit van zijn werken, maar ook vanwege zijn enorme invloed op de Engelse taal, waarin nog steeds honderden woorden, uitdrukkingen en citaten aan hem zijn toe te schrijven. Hij schreef 154 sonnetten en een aantal langere gedichten en kan beschouwd worden als de eerste moderne toneelschrijver. Zijn toneeloeuvre bestaat uit 38 werken, verdeeld over drie genres: tragedies, historische stukken en komedies over tijdloze, universele thema's die tot op de dag van vandaag gebruikt worden voor theaterbewerkingen, opera's, musicals en films.

Leven

Geboorte

William Shakespeare (ook gespeld Shakspere, Shaksper, e…Lees verder op Wikipedia