Boek
Nederlands
Een schrijver huurt een huis op het platteland van Tennessee en hoopt daar inspiratie te vinden; het huis staat echter bekend als spookhuis.
Titel
Zusje Dood
Auteur
William Gay
Vertaler
Jan Willem Reitsma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Little sister Death
Uitgever
Amsterdam: Q, 2015
198 p.
Aantekening
Posthume publicatie
ISBN
9789021400136 (paperback)

Besprekingen

Om over zijn writer’s block heen te komen, huurt schrijver David Binder een oud huis op het platteland van Tennessee. Met zijn gezin gaat hij voor één zomer wonen in een beladen pand, een pand met een gewelddadige geschiedenis en spookverhalen. En juist dat hoopt David te gebruiken als inspiratie voor het schrijven van een griezelroman. Naarmate de weken verstrijken, worden David en zijn vrouw en dochtertje steeds vaker geconfronteerd met rare verschijnselen en geluiden. En hoe meer hij zich verdiept in de geschiedenis van het huis, hoe meer David het contact met de werkelijkheid kwijtraakt. Na zijn overlijden vond men tussen de papieren van de Amerikaanse auteur (1941-2012) deze bijna voltooide roman. Gepubliceerd bleek het een boek te zijn met een vanaf het begin unheimische sfeer en je voelt dat het niet goed zal gaan met de hoofdpersonages. En ondanks dat de auteur niet daadwerkelijk een eind heeft kunnen schrijven, is het boek toch af. En ja, het is net zo griezelig als ‘The Shin…Lees verder

Over William Gay

William Gay (Hohenwald, 27 oktober 1941 – aldaar, 23 februari 2012) was een Amerikaans schrijver.

Biografie

William Elbert Gay werd in 1941 geboren in Hohenwald, Tennessee in de Verenigde Staten. Nadat hij zijn middelbareschooldiploma had gehaald, ging hij bij de Marine en vocht in de Vietnamoorlog. Hij begon op zijn vijftiende al met schrijven, toch werden zijn eerste verhalen pas in 1998 gepubliceerd. Zijn eerste roman, The Long Home, verscheen in 1999. Voor dit boek won hij de 1999 James A. Michener Memorial Prize. Zijn boeken spelen altijd in het landschap van de zuidelijke staten van Amerika in de jaren veertig en vijftig. Hij is in 2002 benoemd tot John Simon Guggenheim Fellow voor fictie. Hij overleed op zeventigjarige leeftijd.

Bibliografie