Dvd
Nederlands

Sneeuwwitje en de zeven kleine mensen

Will Koopman (regisseur), Leontine Borsato (acteur), Abbey Hoes (acteur)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De 18-jarige Blanche woont bij haar stiefmoeder, die gek wordt van jaloezie op haar schoonheid.
Titel
Sneeuwwitje en de zeven kleine mensen
Regisseur
Will Koopman
Acteur
Leontine Borsato Abbey Hoes Susan Visser
Taal
Nederlands
Uitgever
Just Entertainment, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
68 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8717344756747

Besprekingen

Televisiefilm van Will Koopman (Gooische vrouwen; De verbouwing) met een moderne versie van het sprookje van Grimm. De nu 18-jarige Blanche (Sneeuwwitje) woont sinds het overlijden van haar vader alleen bij haar stiefmoeder Alexia, die alleen aandacht heeft voor haar uiterlijk en met hulp van botox en een plastisch chirurg alles doet om jong te blijven. Wanneer Alexia op een dag de schoonheid van Blanche opmerkt, probeert ze haar naar een knoeier van een plastisch chirurg te sturen. Susan Visser speelt de kwaadaardige stiefmoeder, Leontine Borsato is Nelly, de lieve, zorgzame hulp in huis en Niels Gomperts is de prins op het witte paard. In bijrollen zien we onder meer Joep Onderdelinden, Jeroen Krabbé en Peter R. de Vries. Superromantisch, soms humoristisch (de dwergen) of over-the-top is het zowel een romantisch sprookje als een draak. In 2014 maakte Koopman al een moderne versie van ‘Assepoester’. Uitgezonden door RTL4.

Over Will Koopman

Will Koopman (Amsterdam, 12 oktober 1956) is een Nederlands regisseuse. Koopman is vooral bekend door de televisieseries Unit 13 en Gooische Vrouwen, en de bioscoopfilm Terug naar de kust (2009).

Levensloop

Koopman werkte jarenlang achter de schermen bij films als Ik ben Joep Meloen (1981), Moord in extase (1984) en Te gek om los te lopen (1981). In 1992 besloot ze zich op het regiewerk te richten en regisseerde ze voor de VARA de politieserie Bureau Kruislaan, met onder anderen Mary-Lou van Stenis en Lieneke le Roux. Later in de jaren negentig regisseerde ze de televisieserie Vrouwenvleugel, die in 1994 werd bekroond met een Gouden Televizier-Ring.

Will was met enkele anderen verantwoordelijk voor de dramaserie Baantjer, wekelijks goed voor drie miljoen kijkers. In 2005 begon Koopman met de opnames van de successerie Gooische Vrouwen. De serie trok el…Lees verder op Wikipedia