Dvd
Nederlands
Om de populariteit van de monarchie te vergroten is een koninklijk huwelijk gewenst. Er wordt een reallifeshow georganiseerd waarin de kroonprins op zoek gaat naar een geschikte bruid.
Titel
Prinses op de erwt
Regisseur
Will Koopman
Naar het werk van
Hans Christian Andersen
Acteur
Sigrid Ten Napel Teun Luijkx Loes Luca 1953- Peter Bolhuis Jan Kooijman 1981-
Uniforme titel
Prinses op de erwt : een modern sprookje
Taal
Nederlands
Uitgever
Just Entertainment, copyright 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
71 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands voor slechthorenden
EAN
8717344759496

Besprekingen

Moderne bewerking van het sprookje van Hans Christian Andersen, geregisseerd door Will Koopman, die werkte volgens dezelfde formule als 'Assepoester, een modern sprookje' en 'Sneeuwwitje en de zeven kleine mensen'. Koningin Aurelia en Koning Balthazar van Luxenstein staan op het punt hun baan kwijt te raken omdat de populariteit van de monarchie een dieptepunt heeft bereikt. Hun adviseurs wijzen hen erop dat een mooi koninklijk huwelijk voor een ommekeer kan zorgen, maar waar vinden ze zo snel een geschikte prinses voor hun zoon Manuel? Tv-producent Leo de Boer weet een oplossing: een reallifeshow waarin Manuel op zoek gaat naar zijn bruid. Manuel stemt toe, omdat hij hoopt zo zijn grote liefde Julia terug te vinden, het meisje waarmee hij lang geleden een mooie zomermiddag doorbracht. In de hoofdrollen Teun Luijkx, Loes Luca, Peter Bolhuis, Sigrid ten Napel, Kim Feenstra, Pip Pellens, Esmée van Kampen, Ricky Koole en Maryam Hassouni. Uitgezonden door RTL4 rond de bekendmaking van de …Lees verder

Over Will Koopman

Will Koopman (Amsterdam, 12 oktober 1956) is een Nederlands regisseuse. Koopman is vooral bekend door de televisieseries Unit 13 en Gooische Vrouwen, en de bioscoopfilm Terug naar de kust (2009).

Levensloop

Koopman werkte jarenlang achter de schermen bij films als Ik ben Joep Meloen (1981), Moord in extase (1984) en Te gek om los te lopen (1981). In 1992 besloot ze zich op het regiewerk te richten en regisseerde ze voor de VARA de politieserie Bureau Kruislaan, met onder anderen Mary-Lou van Stenis en Lieneke le Roux. Later in de jaren negentig regisseerde ze de televisieserie Vrouwenvleugel, die in 1994 werd bekroond met een Gouden Televizier-Ring.

Will was met enkele anderen verantwoordelijk voor de dramaserie Baantjer, wekelijks goed voor drie miljoen kijkers. In 2005 begon Koopman met de opnames van de successerie Gooische Vrouwen. De serie trok el…Lees verder op Wikipedia

Suggesties