Dvd
Nederlands

Gooische vrouwen. Seizoen 5

Will Koopman (regisseur)
Vier rijke vrouwen in het Gooi delen lief en leed
Bevat
Disc 1 Afl. 1 t/m 4
Disc 2 Afl. 5 t/m 8
Titel
Gooische vrouwen. Seizoen 5
Regisseur
Will Koopman
Taal
Nederlands
Uitgever
CNR Entertainment, 2010
2 dvd-video's
Speelduur
ca. 350 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8714221053913

Besprekingen

Het vijfde (laatste) seizoen van de RTL-televisieserie Gooische vrouwen over het leven van vier vrouwen die in dezelfde welgestelde buurt in het Gooi wonen. Ondanks hun verschillende karakters zijn ze vriendinnen en delen hun problemen met elkaar: liefde, ontrouw, kinderen, uiterlijk, geld. De serie werd bedacht door Linda de Mol en biedt een mix van comedy en drama, geïnspireerd op de serie Desperate housewives. De regie is van Will Koopman (Baantjer, Vrouwenvleugel, Bureau Kruislaan en het recente Terug naar de kust). In de hoofdrollen zien we Linda de Mol, Susan Visser, Tjitske Reidinga en Lies Visschedijk (die vanaf seizoen 4 Annet Malherbe vervangt). Algemeen Dagblad 31-10-'09: 'topactrices (...) drama van topniveau (...) één van Nederlands fraaist gestileerde én geestigste dramaseries ooit.' Het vijfde seizoen werd bekroond met een Gouden Televizier-Ring. Inmiddels is een speelfilm aangekondigd. Als extra een aantal bloopers.

Over Will Koopman

Will Koopman (Amsterdam, 12 oktober 1956) is een Nederlands regisseuse. Koopman is vooral bekend door de televisieseries Unit 13 en Gooische Vrouwen, en de bioscoopfilm Terug naar de kust (2009).

Levensloop

Koopman werkte jarenlang achter de schermen bij films als Ik ben Joep Meloen (1981), Moord in extase (1984) en Te gek om los te lopen (1981). In 1992 besloot ze zich op het regiewerk te richten en regisseerde ze voor de VARA de politieserie Bureau Kruislaan, met onder anderen Mary-Lou van Stenis en Lieneke le Roux. Later in de jaren negentig regisseerde ze de televisieserie Vrouwenvleugel, die in 1994 werd bekroond met een Gouden Televizier-Ring.

Will was met enkele anderen verantwoordelijk voor de dramaserie Baantjer, wekelijks goed voor drie miljoen kijkers. In 2005 begon Koopman met de opnames van de successerie Gooische Vrouwen. De serie trok el…Lees verder op Wikipedia