Na het verlies van zijn vrouw ziet Maarten als een berg op tegen de jaarlijkse kerstspecial van 'All you need is love' en vlucht naar Schotland. Zijn redactie gaat wanhopig op zoek naar een vervanger.
Onderwerp
Kerstmis
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
108 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8719372008027

Besprekingen

Romantische kerstkomedie van Will Koopman (Gooische vrouwen; Divorce), gebaseerd op het televisieprogramma van Robert ten Brink. Maarten ter Horst (Fedja van Huêt) is presentator van het populaire tv-programma 'All you need is love'. Na de dood van zijn vrouw ziet hij als een berg op tegen de jaarlijkse kerstspecial en vlucht naar Schotland. Zijn redactie moet wanhopig op zoek naar een vervanger, terwijl ze intussen werken aan verhalen over geliefden en familieleden die elkaar weer hopen terug te zien. De recensenten geven 2-4 sterren. André Waardenburg (NRC 4-12-'18) noemt de film weinig verrassend, clichématig en schijnbaar tolerant. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 6-12-'18): '(...) Koopman gaat schaamteloos romantisch te werk in haar liefdesfilm, waarin humor en sentiment hand in hand gaan. Daar is natuurlijk niets op tegen. Wie het jaar in de bioscoop wil afsluiten met een tafel vol gedekt met romantiek en naastenliefde in allerlei soorten en maten zit bij deze romantische film helemaal…Lees verder

Over Will Koopman

Will Koopman (Amsterdam, 12 oktober 1956) is een Nederlands regisseuse. Koopman is vooral bekend door de televisieseries Unit 13 en Gooische Vrouwen, en de bioscoopfilm Terug naar de kust (2009).

Levensloop

Koopman werkte jarenlang achter de schermen bij films als Ik ben Joep Meloen (1981), Moord in extase (1984) en Te gek om los te lopen (1981). In 1992 besloot ze zich op het regiewerk te richten en regisseerde ze voor de VARA de politieserie Bureau Kruislaan, met onder anderen Mary-Lou van Stenis en Lieneke le Roux. Later in de jaren negentig regisseerde ze de televisieserie Vrouwenvleugel, die in 1994 werd bekroond met een Gouden Televizier-Ring.

Will was met enkele anderen verantwoordelijk voor de dramaserie Baantjer, wekelijks goed voor drie miljoen kijkers. In 2005 begon Koopman met de opnames van de successerie Gooische Vrouwen. De serie trok el…Lees verder op Wikipedia