Tien zwaarlijvige personen nemen deel aan een afslankkamp in een kasteeltje in de Ardennen. Maar hun gewicht is niet hun enige probleem. Intussen blijkt dat de organisator van het kamp, zelf vroeger obees, een geheim verbergt.
Taal
Nederlands
Uitgever
Canvas, © 2021
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2020
Speelduur
ca. 340 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, audiodescriptie in het Nederlands Ondertiteling: Nederlands
EAN
5413952194515

Besprekingen

Tragikomische serie van Wannes Destoop en Dominique Van Malder, die ook een van de hoofdrollen speelt, naast onder meer Ruth Beeckmans, Janne Desmet en Tom Ternest. Tien zwaarlijvige personen hebben zich ingeschreven voor een twee weken durend afslankkamp in een kasteeltje in de Ardennen. Ze worden voor het oog van de groep in hun ondergoed gewogen, doen mee aan yoga, aan intensieve sport met een niet zo subtiele coach en indringende groepssessies met een therapeute. In elke aflevering staan één of twee personages centraal, waarvan we in korte terugblikken de achtergrond te weten krijgen. Intussen blijkt dat de organisator van het kamp, dieetgoeroe Bart, zelf vroeger obees, een geheim verbergt. Tom Heremans (destandaard.be): ‘(…) Af en toe gaat Albatros de mist in – er zit wat slapstick in die niet had gehoeven – maar dit is een mooi gemaakte, pretentieloze, ontroerende reeks. (…) Over de acteurs gesproken: de hele cast speelt met een verfrissend naturel (…)’. Nicolas Quaghebeur (focu…Lees verder

Over Wannes Destoop

Wannes Destoop (Waregem, 3 februari 1985), is een Vlaamse cineast.

Destoop liep school in het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut te Waregem en vervolgens het Bernarduscollege te Oudenaarde, waar hij in 2004 afstudeerde in de richting Humane Wetenschappen. Hoger onderwijs volgde hij aan de Gentse Hogeschool KASK.

Hij is vooral bekend door zijn kortfilm Badpakje 46, dat op het Filmfestival van Cannes in 2011 de prijs van de jury kreeg. De film werd door het Internationaal filmfestival van Vlaanderen uitgekozen voor een openluchtvoorstelling bij het Sint-Pietersstation.

Filmografie

  • 2008 - We are so happy
  • 2010 - Badpakje 46
  • 2014 - Billy the Bully

Prijzen

  • Ereprijs Franciscus Pycke van het KASK voor de masteropdracht
  • Badpakje 46: nominatie voor de Gouden Palm voor kortfilms. (Filmfestival van Cannes)…Lees verder op Wikipedia