Dvd
Nederlands

Vakantie vol verrassingen

Walter De Donder (acteur), Agnes De Nul (acteur), Chris Cauwenberghs (acteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kabouter Plop en zijn vrienden gaan vakantie vieren in de paddenstoel van tante Plap. Als Klus een rups ontdekt in een grote appel en besluit om die als huisdier te houden, zijn de gevolgen echter niet te overzien. Vanaf ca. 3 jaar.
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2013
1 dvd-video
Speelduur
ca. 70 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Registratie van de voorstellingen op 3 november 2012 in De Grenslandhallen te Hasselt
EAN
5414233166634

Besprekingen

Vlaamse theatershow van Studio 100 met de avonturen van kabouter Plop, bekend van televisie, theater en bioscoop. Plop en zijn vrienden mogen twee weken lang vakantiehouden in de paddenstoel van de tante Plap, de tante van Plop, in het Grote Appelbomenbos. De enige voorwaarde is dat ze haar huisje moeten opruimen. Als Klus een rups ontdekt in een grote appel en besluit om die als huisdier te houden, zijn de gevolgen echter niet te overzien. De show reisde vanaf oktober 2012 tot en met maart 2013 door Nederland en België in de bekende setting van Walter De Donder als Kabouter Plop, Aimé Anthoni als Kabouter Klus, Chris Cauwenberghs als Kabouter Lui en Agnes de Nul als Kabouter Kwebbel. Ze zingen veel bekende en ook onbekende liedjes, zoals Het Ploplied, Laat ons dansen, De ganzenpas en natuurlijk de Kabouterdans. Deze dvd bevat de registratie van de show in de Grenslandhallen in Hasselt op 3 november 2012. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Walter De Donder

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Dumon

Walter De Donder (Hekelgem, 12 juli 1961) is een Vlaamse acteur en politicus voor CD&V.

Hij is het best bekend door zijn rollen in de Studio 100-series Samson en Gert als burgemeester Modest ("meneer de burgemeester") en Kabouter Plop (als de gelijknamige hoofdpersoon). Sinds 2011 is De Donder daadwerkelijk burgemeester in Affligem.

Biografie

Op zijn vijftiende stopte De Donder met school en ging hij op leercontract bij een bakker in Aalst. Een jaar later, in 1976, ging hij aan de slag bij de NMBS als loopjongen bij het station van Denderleeuw. Later ging De Donder werken op het ministerie van Economische Zaken.

In zijn jeugd sloot De Donder zich aan bij de Chiro, waar hij van 1979 tot 1986 actief was als leider. Ondertussen was hij ook actief als acteur bij amateurtoneelkring Prutske in Hekelgem. Daarnaast had hij een eigen poppentheater dat Bibberlip heette. Bij Prutske werd hij ont…Lees verder op Wikipedia

Suggesties