Dvd
Nederlands

Het bezoek van Pinki

Walter De Donder (acteur), Agnes De Nul (acteur), Chris Cauwenberghs (acteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De kabouters brengen een brief naar de uitvinder Kabouter Pruts. Daar staat zijn nieuw uitvinding, een reismachine. Die willen ze natuurlijk proberen
Onderwerp
Kabouters, Pinguïns
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2009
1 dvd-video
Speelduur
ca. 75 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
5414233905226

Besprekingen

Na zes speelfilms, negen theatertournees, vier stripalbums en vijf cd's toerden Kabouter Plop en zijn vrienden in 2008-2009 door Nederland en België met de show 'Het bezoek van Pinki'. Klus, Kwebbel, Lui en Plop bezoeken Kabouter Pruts om een brief te bezorgen. Maar Pruts heeft net een nieuwe uitvinding gedaan, een reismachine. Natuurlijk mogen ze niet aan het apparaat komen, maar toch proberen ze stiekem Kwebbels geheime liefde Snorre van de Noordpool te halen. In plaats daarvan komt echter Pinki de pinguin tevoorschijn. (Eerder in de speelfilm 'Plop en de pinguin'). Vervolgens verdwijnt Lui en gaat ook nog de tijdmachine stuk. Hoe brengen ze dit tot een goed einde? De show bevat veel liedjes waaronder de bekende nummers Het Ploplied, Sjoebi doebi dabidee en de Kabouterdans. Opgenomen op 7 december 2008 in het Chassé Theater in Breda.

Over Walter De Donder

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Dumon

Walter De Donder (Hekelgem, 12 juli 1961) is een Vlaamse acteur en politicus voor CD&V.

Hij is het best bekend door zijn rollen in de Studio 100-series Samson en Gert als burgemeester Modest ("meneer de burgemeester") en Kabouter Plop (als de gelijknamige hoofdpersoon). Sinds 2011 is De Donder daadwerkelijk burgemeester in Affligem.

Biografie

Op zijn vijftiende stopte De Donder met school en ging hij op leercontract bij een bakker in Aalst. Een jaar later, in 1976, ging hij aan de slag bij de NMBS als loopjongen bij het station van Denderleeuw. Later ging De Donder werken op het ministerie van Economische Zaken.

In zijn jeugd sloot De Donder zich aan bij de Chiro, waar hij van 1979 tot 1986 actief was als leider. Ondertussen was hij ook actief als acteur bij amateurtoneelkring Prutske in Hekelgem. Daarnaast had hij een eigen poppentheater dat Bibberlip heette. Bij Prutske werd hij ontd…Lees verder op Wikipedia

Suggesties