Artikel uit tijdschrift

Grootste literaire onderscheiding voor J.M. Coetzee
Viviane De Muynck

Over Viviane De Muynck

Viviane De Muynck (Mortsel, 1946) is een Vlaamse actrice die deel uitmaakt van het Brusselse theatercollectief Needcompany. Ze is ook regelmatig te zien in film- en tv-producties.

Theater

Zij studeerde toneel aan het Conservatorium van Brussel en was leerlinge van Jan Decorte. Aansluitend werkte ze met De Mannen van Den Dam, Maatschappij Discordia, Ivo Van Hove en Jan Joris Lamers.

In 1987 ontving ze de Theo d'Or voor haar rol van Martha in 'Who’s Afraid of Virginia Woolf?' in een regie van Sam Bogaerts bij het Het Gezelschap Van De Witte Kraai. Verder speelde ze onder meer bij Toneelgroep Amsterdam, Nationale Toneel in Den Haag, het Zuidelijk Toneel Eindhoven, het Kaaitheater, Brussel en Muziektheater Transparant. Ze was ook gastartiest bij de Wooster Group (New York).

Sinds '93 is ze vooral actief bij Needcompany. Voor 'DeaDDogsDon’tDance/DJamesDJoyceDeaD' schreef ze …Lees verder op Wikipedia