Boek
Nederlands

Raadsels op het cruise-schip

Vivian Den Hollander (auteur), Juliette de Wit (illustrator)
+1
Raadsels op het cruise-schip
×
Raadsels op het cruise-schip Raadsels op het cruise-schip
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Spekkie en Sproet zijn te gast op een bruiloft die plaatsvindt op een groot cruiseschip. De gasten komen van over de hele wereld. Plots is de kostbare tiara van de bruid verdwenen. Spekkie en Sproet gaan op onderzoek uit.
Leesniveau
AVI 7, AVI E5, AVI M6
Titel
Raadsels op het cruise-schip
Auteur
Vivian Den Hollander
Illustrator
Juliette de Wit
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2012
100 p. : ill.
ISBN
9789021670393 (hardback)

Besprekingen

Spekkie en Sproet staan op hun paasbest op de kade voor het cruiseschip 'Rotterdam' omdat ze zijn uitgenodigd op het trouwfeest van Spekkies nicht Gwen. Spekkie mag het bruidsmeisje zijn en heeft zelfs de belangrijke taak om voor de ringen te zorgen. Terwijl ze staan te wachten om aan boord te gaan lijkt het er even op dat ze moeten ingrijpen bij de diefstal van een tas, maar het blijkt loos alarm te zijn. Even later gaan ze samen met Nelson, Spekkies neef die bij de politie werkt, al vast aan boord om de veiligheid te controleren. Gwen draagt een tiara waarin diamantjes zijn verwerkt en daar mag absoluut niets mee mislopen.
Aan boord van het schip lopen echter heel wat vreemde snoeshanen rond, waaronder een Japanner in een hip ruitjespak en een prins uit India met een enorme tulband. Na het onverwachte optreden van een buikdanseres verdwijnt de tiara. Spekkie en Sproet starten hun onderzoek meteen en overlopen de verdachten. Ze verdenken zelfs even Nelson, want hij verdwijnt plo…Lees verder
De speurders Spekkie, die dol is op spekkies, en Sproet, haar maatje vol sproeten, zijn uitgenodigd op een bruiloft. Die wordt gevierd aan boord van het cruiseschip Rotterdam. De spanning wordt opgebouwd, en ja hoor, halverwege het boek is de kostbare tiara van de bruid verdwenen. Vlot geschreven verhaal, verdeeld in korte hoofdstukken en geschreven in korte zinnen, dicht bij de belevingswereld van lezers uit groep drie en vier van de basisschool. Over dit speurdersduo verschenen al meer avonturen: vlot lezende verhalen met veel toevalligheden. Net als in het deel dat in 2010 verscheen, wordt hier een vleugje Kinderboekenweek-thema meegegeven. De tekst is ruim gezet en gelardeerd met wat stijve illustraties in donkere grijstinten. Ongecompliceerde leesstof voor kinderen vanaf ca. 7 jaar.

Spekkie en Sproet. Raadsels op het cruise-schip

Spekkie en Sproet zijn uitgenodigd op het huwelijksfeest van Bob en Gwen. Gwen is het oudste nichtje van Spekkie. Het feest heeft plaats op de 'Rotterdam', een cruise-schip dat niet meer uitvaart. De 'Rotterdam' heeft ooit de wereld rond gevaren met duizenden passagiers. Nu dient het als hotel en chique locatie voor feesten. Spekkie en Sproet zijn erg opgewonden en willen vooral het schip ontdekken. Ruud de steward vertelt hen waar alles zich bevindt. Spannend! Nestor, de neef van Spekkie die bij de politie werkt, is ook van de partij. Hij heeft vandaag een speciale opdracht. Hij moet een oogje houden op de tiara die Gwen draagt, een kostbaar erfstuk van Bobs familie. Spekkie en Sproet vinden wel dat er nogal rare mensen rondlopen op het cruise-schip. Ze gaan zelf eens op onderzoek.
Vlot leesbaar speurdersverhaal voor jonge kinderen. Spekkie en Sproet zijn van hun leeftijd en beleven dingen waarvan zij alleen maar kunnen dromen. Deze keer speelt het verhaal zich bovendien af op …Lees verder

Suggesties