Boek
Nederlands

Hoera, het is herfst!

Vivian Den Hollander (auteur), Alex De Wolf (illustrator)
+1
Hoera, het is herfst!
×
Hoera, het is herfst! Hoera, het is herfst!
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Titel
Hoera, het is herfst!
Auteur
Vivian Den Hollander
Illustrator
Alex De Wolf
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2008
41 p. : ill.
ISBN
9789021665825

Besprekingen

Vivian den Hollander heeft al een aantal jeugdboeken op haar palmares staan. Op haar website www.vivian.pixieshosting.nl vind je alle weetjes rond haar persoontje en een lijst van al boeken. Het is wel even zoeken waar wat staat, en enige logische ordening is bij momenten wel zoek, maar uiteindelijk kom je er wel alles te weten over deze schrijfster. Ze schrijft graag rond thema's zoals voetbal, paarden of hockey. Met Hoera, het is herfst heeft ze een zoveelste deeltje geschreven dat draait rond seizoensboeken. Eerder verscheen in dezelfde categorie Leve de lente, maar ook de andere seizoenen passeerden reeds de revue.

Deze keer ontdekken de twee hoofdpersonages Roos en Mika de herfst. In de klas maken ze samen met de juffrouw een heuse herfsttafel met paddenstoelen, afgevallen bladeren en allerlei beestjes uit het bos. Samen met de opa van Roos gaan ze in het bos allerlei materialen voor de juf verzamelen, en ze maken bij Mika thuis een warm nestje voor zijn koni…Lees verder
De kleuters Roos en haar vriendje Mika genieten met volle teugen van de herfst. Ze laten zich voortduwen door de wind, springen in plassen, gaan naar het bos om spullen te zoeken voor de herfsttafel in de klas en leren van juf veel over de natuur in dit seizoen. In november vieren ze tot slot Sint Maarten, met een zelfgemaakte lampion. Het boek bevat zeven afgeronde verhalen, die zich prettig laten voorlezen, daarnaast worden knutseltips gegeven en wordt elk hoofdstuk gevolgd door een liedje. Deze liedjes zijn aangegeven in een notenschrift en kunnen beluisterd worden via internet (www.wijmakenmuziek.nl). De knutselwerkjes zijn, net zoals de verhaaltjes, voorzien van vrolijke, ingekleurde pentekeningen. Dat Roos haar ouders gescheiden zijn, wordt op een natuurlijke wijze in de verhalen opgenomen. Boekjes over de herfst zijn altijd bruikbaar en dit is een goede aanvulling, volgens dezelfde formule als 'Leve de lente'* van dezelfde auteur. Vanaf ca. 3 jaar.

Suggesties