Boek
Nederlands

Zaalvoetbal : techniek, tactiek, training

Vic Hermans (auteur), Rainer Engler (auteur)

Zaalvoetbal : techniek, tactiek, training

In de reeks:
Er zijn in Nederland 90.000 geregistreerde zaalvoetballers. Daarnaast doen er nog eens 200.000 mensen 'vrij' aan zaalvoetbal.

Zaalvoetbal - futsal is de nieuw internationale term - is een snel, dynamisch en toegankelijk spel en geschikt voor bijna iedereen. Auteur en oud-speler Vic Hermans die momenteel UEFA en FIFA-instructeur is, voorspelt deze sport een grote toekomst.

Vel
Onderwerp
Zaalvoetbal
Extra onderwerp
Informatieve werken
Titel
Zaalvoetbal : techniek, tactiek, training
Auteur
Vic Hermans Rainer Engler
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Futsal : Technik, Taktik, Training
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein/Tirion, 2011
173 p. : ill.
ISBN
9789043900188 (paperback)

Besprekingen

Zaalvoetbal is binnen voetballen, luidt de uitleg in het handige boek dat oud-zaalvoetballer Vic Hermans en sportpsycholoog Rainer Engler schreven. De heren zijn van de heldere taal en dat komt de duidelijkheid van hun werk ten goede. Hun missie: zaalvoetbaloefenstof op papier zetten. Na een korte inleiding over de sport en haar elementaire spelregels (inclusief leuke weetjes) gaat het al snel over concrete oefeningen die zijn voorzien van begeleidend beeldmateriaal. Foto's en tekeningen in kleur maken spel- en trainingssituaties heel praktisch. De oefenstof is goed opgebouwd. Van aannemen en dribbelen tot partijtjes en omschakeling. Per onderdeel zijn onder meer het benodigde materiaal en de gewenste tijdsduur aangegeven. Het boek denkt aan alle leeftijdscategorieën en posities, zelfs aan die van de trainer. Zo staat er te lezen hoe die zich voor, tijdens en na een wedstrijd moet gedragen. Een rijk geïllustreerd en helder boek met oefenstof voor zaalvoetbal waarmee mensen direct aan …Lees verder