Boek
Frans

Le premier amour : roman

Véronique Olmi (auteur)

Le premier amour : roman

Genre:
Een 50-jarige vrouw verlaat op stel en sprong haar gezin om een jeugdliefde op te zoeken.
Onderwerp
Liefde, Jeugdliefde
Extra onderwerp
liefde, jeugdliefde
Titel
Le premier amour : roman
Auteur
Véronique Olmi
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Grasset, 2010
299 p.
ISBN
9782246755616 (paperback)

Besprekingen

Terwijl de 50-jarige Emilie een feestelijke avond voorbereidt ter ere van haar 25-jarige huwelijk, stuit ze op een advertentie waarin Dario, haar eerste liefde, haar vraagt naar Genua te komen. Ze stapt zonder meer in haar auto en laat alles achter, tot onbegrip van haar man en dochters. Tijdens de reis overdenkt ze haar jeugd en huwelijk in een lange monologue intérieur. Eenmaal in Genua loopt alles anders dan ze had kunnen vermoeden. Zelf snapt ze niet goed wat haar drijft en de lezer snapt het ook niet. Is er sprake van verregaand egoïsme of van romantiek? De gebeurtenissen zijn vergezocht en door de langdradigheid van het verhaal ook weinig boeiend. Het slot gaat opeens heel snel. Een aardig gegeven, maar niet goed uitgewerkt. Identificatie met de ik-figuur is lastig. Paperback; normale druk.

Over Véronique Olmi

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thesupermat

Véronique Olmi (Nice, 3 augustus 1962) is een Franse schrijver van romans en toneelstukken. Ze werkte als actrice en als toneelregisseur. In 2017 ontving zij de Prix du roman FNAC voor haar roman Bakhita.

Biografie

Véronique Olmi is opgegroeid in een katholiek gezin met vijf broers en zussen. Het behoorde tot de Franse middenklasse. De Franse politicus en oud-minister van Landbouw Philippe Olmi (1891 - 1980) was haar grootvader. Olmi studeerde drama bij Jean-Laurent Cochet. Van 1990 tot 1993 werkte zij als assistent-regisseur voor Gabriel Garran en Jean-Louis Bourdon. Ze werkte vervolgens als actrice en als regisseur.

Tussen 1996 en 2016 ze schreef acht toneelstukken en meer dan tien romans en novelles. Ook verzorgde zij enkele filmscenario’s. Voor haar eerste roman Bord de Mer ontving ze in 2002 de Prix Alain-Fournier en in 2012 de Prix des Maisons de la Presse voor Cet été-là. Haar werk is in meer …Lees verder op Wikipedia