Hoofdinspecteur Hannah Maes en haar team in de confrontatie met de harde realiteit van alles wat in ons strafwetboek valt onder Code 37: zedendelicten. Ook haar persoonlijke queeste blijft een rode draad doorheen de reeks.
Bevat
Disc 1 (Afl. 1-4) -- Slaap zacht ; Black diamond ; Tweede kans ; Fair trade.
Disc 2 (Afl. 5-7) -- El paradiso ; In de cel ; Razernij.
Disc 3 (Afl. 8-10) -- Gekraakt ; Carwash ; Edge play.
Disc 4 (Afl. 11-13) -- Buren ; De oase.
Extra onderwerp
Speelfilms, Televisieseries
Titel
Code 37. Seizoen 2
Acteur
Veerle Baetens Michael Pas
Taal
Nederlands
Uitgever
VTM, 2012
4 dvd-video's
Speelduur
ca. 585 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands voor slechthorenden
EAN
0602527731032

Besprekingen

Seizoen 2 (2011) van een Vlaamse politieserie met als hoofdpersoon Hannah Maes, hoofdinspecteur bij de afdeling Zedendelicten van de Gentse politie. Samen met haar team lost Maes allerlei zedendelicten op, maar ze heeft ook een persoonlijke, geheime agenda: jaren geleden werd haar moeder in haar eigen huis overvallen en verkracht en nu wil ze de toedracht ontrafelen en de daders straffen. In de hoofdrol Veerle Baetens, bekend van onder meer Zot van A en The broken circle breakdown. 13 afleveringen.

Over Veerle Baetens

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Veerle Baetens (Brasschaat, 24 januari 1978) is een Vlaamse actrice, regisseuse, scenarist en zangeres.

Carrière

Baetens volgde een musicalopleiding aan het Brusselse Hoger Instituut voor Dramatische Kunsten. Ze leerde haar vak kennen in de theaterwereld, maar was de laatste jaren ook te zien in verschillende films en televisieseries.

In 2005 won ze de John Kraaijkamp Musical Award, in de categorie vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical, voor haar rol van Pippi Langkous in de gelijknamige Nederlandstalige musical. Ook in Vlaanderen werd ze voor deze rol beloond en wel met een Vlaamse Musicalprijs voor aanstormend talent.

Tijdens de eerste Vlaamse Televisie Sterren op 30 maart 2008, rechtstreeks uitgezonden op de openbare omroep één, won de VTM-telenovelle Sara drie van de in totaal tien prijzen. Veerle Baetens, die in deze serie de hoofdrol van Sara De Roose vertolkte, werd…Lees verder op Wikipedia