Boek
Nederlands
Titel
Grieks
Samensteller
Van Dale Lexicografie
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Kosmos-Z&K, 2004
221 p. : ill.
ISBN
9021541831 9789021541839

Besprekingen

Van Dale lexicografie heeft in 1998 een nieuwe editie (in de nieuwe spelling) uitgebracht in de bekende serie 'Wat & hoe' van het deel over Grieks. Aan de bekende rubrieken als horeca, geldzaken, vervoer en ziekte zijn de onderwerpen "een gesprek" en "onderweg" - om uit het hoofd te leren - toegevoegd. Uitermate handig en van belang als het onderwerp "aids" aan de orde komt. Ook winkelgesprekken zijn praktisch en ook de groep "In moeilijkheden" is onmisbaar en grondig opgezet, compleet met "Houd de dief!". Er is ook een afdeling ´Iemand versieren'. Een uitvoerige Nederlands-Griekse woordenlijst met fonetische uitspraak van het Nieuw-Grieks completeert deze verzorgde uitgave. Deze nieuwe druk werd weer herzien en uitgebreid, o.a. met tekeningen van het menselijk lichaam (handig bij de dokter) en actueel computerjargon (prepaid etc.).

Over Van Dale Lexicografie

Van Dale Lexicografie bv (ook wel Van Dale) is een uitgeverij van woordenboeken, gevestigd in Antwerpen en Utrecht. De uitgeverij is genoemd naar Johan Hendrik van Dale (1828-1872), de grondlegger van het bekendste Nederlandse woordenboek in zijn huidige vorm.

Van Dale Lexicografie werd opgericht als werkmaatschappij van Kluwer. In maart 1999 maakte de uitgeverij zich los van het Wolters Kluwer-concern en werd zij een zelfstandig onderdeel binnen uitgeversgroep Veen Bosch & Keuning Uitgevers.

Uitgaven

Van Dale is vooral bekend als uitgever van het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal, beter bekend als de Dikke Van Dale, ook toegankelijk via de website vandale.nl. Andere uitgaven zijn een woordenboek Hedendaags Nederlands, vertaalwoordenboeken voor moderne vreemde talen, een idioomwoordenboek en een serie praktijkgidsen (waaronder het Stijlboek NRC Handelsblad uit 2000 en het Stijlb…Lees verder op Wikipedia