Boek
Arabisch

Arabisch : Egypte

Titel
Arabisch : Egypte
Auteur
Van Dale Lexicografie
Taal
Arabisch
Editie
Geheel geactualiseerde dr.
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2005
221 p.
ISBN
90-215-4233-1

Besprekingen

De Kosmos Taalgids Arabisch Midden-Oosten behandelt het Egyptisch-Arabisch, omdat dit dialect betrekkelijk eenvoudig is en ook in het verdere Midden-Oosten wel te gebruiken is, zeker in Saoedie-Arabië, Koeweit en de VAR. Voor de andere variant is er een apart deeltje: 'Arabisch Marokko' (was 'Arabisch Noord-Afrika')*. Ook de toeristische informatie betreft alleen Egypte. De inhoudsopgave is overzichtelijk. Er zijn zinnetjes per onderwerp en de onderwerpen worden vrij uitgebreid behandeld. Met een paar handige tekeningen: van een auto, een fiets en een tent met allerlei onderdelen duidelijk aangegeven. Deze nieuwe druk werd weer herzien en uitgebreid, o.a. met tekeningen van het menselijk lichaam (handig bij de dokter) en actueel computerjargon (prepaid etc.).

Over Van Dale Lexicografie

Van Dale Lexicografie bv (ook wel Van Dale) is een uitgeverij van woordenboeken, gevestigd in Antwerpen en Utrecht. De uitgeverij is genoemd naar Johan Hendrik van Dale (1828-1872), de grondlegger van het bekendste Nederlandse woordenboek in zijn huidige vorm.

Van Dale Lexicografie werd opgericht als werkmaatschappij van Kluwer. In maart 1999 maakte de uitgeverij zich los van het Wolters Kluwer-concern en werd zij een zelfstandig onderdeel binnen uitgeversgroep Veen Bosch & Keuning Uitgevers.

Uitgaven

Van Dale is vooral bekend als uitgever van het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal, beter bekend als de Dikke Van Dale, ook toegankelijk via de website vandale.nl. Andere uitgaven zijn een woordenboek Hedendaags Nederlands, vertaalwoordenboeken voor moderne vreemde talen, een idioomwoordenboek en een serie praktijkgidsen (waaronder het Stijlboek NRC Handelsblad uit 2000 en het Stijlb…Lees verder op Wikipedia

Suggesties