Boek
Nederlands

Hennie de heks hekst terug in de tijd

Valerie Thomas (auteur), Korky Paul (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
+1
Hennie de heks hekst terug in de tijd
×
Hennie de heks hekst terug in de tijd Hennie de heks hekst terug in de tijd
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Hennie en haar kat Helmer bezoeken een museum. Ter gelegenheid van de dinosaurusweek is er een tekenwedstrijd. Hennie tovert zichzelf terug naar de tijd van de dinosauriërs om een triceratops na te tekenen.
Onderwerp
Heksen, Dinosaurussen
Titel
Hennie de heks hekst terug in de tijd
Auteur
Valerie Thomas
Illustrator
Korky Paul
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Winnie's dinosaur day
Editie
1
Uitgever
[Amsterdam]: Memphis Belle, 2012
[26] p. : ill.
ISBN
9789089410047 (hardback)

Besprekingen

Hennie de Heks hekst terug in de tijd is het nieuwste prentenboek in de serie over Hennie de Heks. De van oorsprong Engelse serie, die daar door het leven gaat als Winnie the Witch, wordt op veel basisscholen gebruikt om een bepaald thema uit te lichten. Dit voorleesboek voor kinderen onder de zes jaar focust op het verleden in de brede zin van het woord.
Zo gaan Hennie de Heks en haar zwarte kat Helmer naar het museum, waar ze de dinosaurusskeletten het mooiste vinden. Ze gaan terug in de tijd om een echte dinosaurus na te tekenen voor de tekenwedstrijd in het museum. Hennie tovert de dinosaurus mee terug, die de prijs wint. Daarna blijft de de triceratops bij Hennie als huisdier – maar wel in een omgetoverde miniversie, zodat hij niet Hennies bomen en lievelingsrozen opeet. Het verhaal op zichzelf is aardig maar niet bijzonder. De kleurrijke en gedetailleerde pen van prijswinnende illustrator Korky Paul brengt het verhaal en het thema pas echt tot leven.
Ta…Lees verder
Wat een plezier: een nieuwe uitgave van de immer originele, en altijde blije Hennie de Heks en haar zwarte kat Helmer. In een prachtig Engels aandoend, stoffig en ‘bespinnewebt’ museum komen Hennie de Heks en Helmer oog in oog met het skelet van een dinosaurus te staan. Hennie droomt ervan er ooit een te ontmoeten. Korte tijd later is er in het museum een Dinoweek, waar een knutsel-/tekenwedstrijd aan gekoppeld is. Hennie zou Hennie niet zijn als ze niet stante pede een idee kreeg om de wedstrijd te winnen. Ze tovert zichzelf, samen met Helmer, via een beroemde abracadabraspreuk terug in de tijd waardoor ze temidden van het levendige geweld van échte dino’s terechtkomen. Uiteindelijk krijgt de wedstrijd een verrassende winnaar. Opnieuw een wervelende, kleurige, fantastische uitgave van Hennie de Heks. De illustraties zijn uitermate grappig, kleurrijk, pakkend, tot in detail uitgewerkt en versterken de tekst van het verhaal in hoge mate. Een heerlijk voorlees-, kijk en leesboek en een …Lees verder

Hennie de Heks hekst terug in de tijd

Hennie de heks gaat samen met Helmer haar kat naar het museum. Ze ziet er het gigantische skelet van een dinosaurus. Hoe zag een levende dino er eigenlijk uit? Wie dat weet, kan een prijs winnen! Een prijs winnen, dat wil Hennie wel. Ze slaat aan het heksen en komt heel wat te weten over dinosauriërs.
De illustraties zijn overvol en rommelig, maar ook bijzonder geestig. Ze zitten vol hekserige details. Enkele regeltjes tekst staan in de paginavullende illustraties. De prenten beslaan een halve, enkele of dubbele bladzijde. Soms moet je het boek dwars leggen om het gehele beeld te kunnen zien.
Er verschenen al vijf andere boeken over Hennie de heks. De verhalen zijn complete nonsens. Heerlijk!

Suggesties