Een jonge vrouw haalt illegaal inslaapmiddelen naar Italie͏̈ om terminaal zieken de kans te geven om vredig te sterven. Dan ontmoet ze iemand die niet terminaal is, maar toch niet verder wil leven.
Onderwerp
Euthanasie
Titel
Miele / regie Valeria Golino ; scen. Valeria Golino ... [et al.]
Regisseur
Valeria Golino
Componist
Christian Rainer
Acteur
Jasmine Trinca Carlo Cecchi 1939- Libero De Rienzo
Taal
Italiaans
Uitgever
Homescreen, [2014]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
98 min.
Aantekening
Italiaans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717249482710
mooov

Besprekingen

Italiaans drama uit 2013 en regiedebuut van de Italiaanse actrice Valeria Golino, gebaseerd op het boek ‘Vi perdono’ van Angela del Fabbro. De stoere Irene (Jasmine Trinca) pleegt op verzoek illegaal euthanasie bij terminaal zieken. Ze smokkelt medicijnen die bedoeld zijn om honden in te laten slapen voor haar patiënten van Mexico naar Italië. Irene houdt haar dubbelleven strikt geheim tot ze in aanraking komt met haar volgende patiënt. Deze man, Grimaldi (Carlo Cecchi), blijkt helemaal niet doodziek te zijn, maar levensmoe. Hierdoor raakt Irene in gewetensnood. Ze eist haar medicijn terug van Grimaldi, maar hij geeft niet toe. Noodgedwongen leren Irene en Grimaldi elkaar beter kennen en probeert Irene hem op andere gedachten te brengen. Dana Linssen (NRC, 5-3-‘14) geeft 3 (van 5) sterren: ‘Golino laat haar film geen standpunt innemen, (…) Dat is enerzijds spannend, want het daagt de toeschouwer uit zelf een mening te formuleren.’ Fabian Melcher (Telegraaf, 6-3-‘14) geeft ook 3 sterre…Lees verder

Over Valeria Golino

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Valeria Golino (Napels, 22 oktober 1965) is een Italiaans actrice. Zij won voor haar rol in de film Storia d'amore de prijs voor beste actrice op het Filmfestival van Venetië 1986 en werd in 2003 genomineerd voor een European Film Award voor haar hoofdrol in Respiro.

Golino groeide op in zowel Athene als Napels, als dochter van een Italiaanse vader en een Griekse moeder. In Athene werd ze op haar veertiende model en werd ze ontdekt door de Italiaanse regisseuse Lina Wertmüller, die haar castte voor Scherzo del destino in agguato dietro l'angolo come un brigante da strada (A Joke of Destiny). Nadat zij haar eerste schreden zette in de wereld van de film, verliet zij de middelbare school. In 1985 kreeg Golino een rol in de film Piccoli Fuochi (Little Fires) en in 1986 ontving zij een prijs voor beste actrice voor haar rol in de film Storia d'amore op het filmfestival van Venetië.

Hierna ging Golino naar Hollywood w…Lees verder op Wikipedia