Dvd
Engels

Wire in the blood. De complete serie 3

Val McDermid (naar het werk van), Hermione Norris (acteur)
Vier verhalen waarin klinisch psycholoog Dr. Tony Hill en inspecteur Carol Jordan veelal met seriemoordenaars te maken hebben
Bevat
Disc 1 (Ep. 1) -- Redemption / Terry McDonough.
Disc 2 (Ep. 2) -- Bad seed / Alex Pillai.
Disc 3 (Ep. 3) -- Nothing but the night / Andrew Grieve.
Disc 4 (Ep. 4) -- Synchronicity / Terry McDonough.
Extra onderwerp
Speelfilms
Titel
Wire in the blood. De complete serie 3
Naar het werk van
Val McDermid
Acteur
Hermione Norris
Taal
Engels
Parallelle titel
Wire in the blood III
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Warner Home Video, 2007
4 dvd-video's
Speelduur
285 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
7321932016130

Besprekingen

Britse misdaad-televisieserie die startte in 2002. De afleveringen zijn geregisseerd door verschillende regisseurs. Robson Green, Tom Chadbon en Hermione Norris spelen de hoofdrollen. Gebaseerd op de boeken van de populaire Schotse misdaadauteur Val MacDermid, van wie sinds de jaren 80 ca. tachtig boeken verschenen*. Dr. Tony Hill wordt regelmatig door de politie gevraagd om als profiler op te treden bij het oplossen van moordzaken. Deze excentrieke man met analytisch inzicht heeft regelmatig succes met zijn vreemde methodes. Joel Pierce (DVD Verdict,i) geeft 93-95 (van 100) punten: 'The evidence continues to mount: Britain has some of the best television in the world. Wire in the Blood is so good it doesn't even feel like watching television. (...) This series is a must-see for thriller fans.' Deze boxen bevatten 4 seizoenen die op de televisie zijn uitgezonden. Seizoen 5 is in juli 2007 van start gegaan op de BBC. Geen extra's.

Over Val McDermid

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Val McDermid (4 juni 1955) is een Schots schrijfster van misdaadboeken. Ze is vooral bekend geworden met haar serie thrillers waarin Dr. Tony Hill de hoofdrol speelt.

McDermid is opgegroeid in het Schotse Kirkcaldy, waar ze de Kirkcaldy Highschool bezocht. Ze studeerde aan het St. Hilda's College aan de Universiteit van Oxford en ging na haar studie aan de slag als journaliste. Ook was ze korte tijd toneelschrijfster.

In 1987 behaalde ze haar eerste succes met de roman Report for Murder, de eerste in de reeks rond de lesbische journaliste Lindsay Gordon. Homoseksualiteit is een regelmatig terugkerend thema in haar boeken. Ze schreef ook een reeks rond de vrouwelijke privé-detective Kate Brannigan en een rond de profiler dr. Tony Hill, die de basis vormde voor de ITV-misdaadreeks Wire in the Blood.

Bibliografie