Dwarsligger
Nederlands

Sporen van misdaad : over forensisch onderzoek

Val McDermid (auteur)
+1
Sporen van misdaad : over forensisch onderzoek
×
Sporen van misdaad : over forensisch onderzoek Sporen van misdaad : over forensisch onderzoek

Sporen van misdaad : over forensisch onderzoek

In de reeks:
Interviews met experts op het terrein van forensisch onderzoek over de achtergronden en ontwikkeling van dit vakgebied.
Extra onderwerp
Informatieve werken
Titel
Sporen van misdaad : over forensisch onderzoek
Auteur
Val McDermid
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Forensics
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2015
675 p. : ill. ; 12 cm
ISBN
9789049803995 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een bekende en bekroonde misdaad/thrillerschrijver spreekt met verschillende experts en wetenschappers over de mystiek, feiten, wetenswaardigheden en overige eigenzinnigheden van het forensisch vakgebied. In deze bijzondere reis krijg je een aaneenschakeling van trieste, gruwelijke en angstaanjagende verhalen voorgeschoteld, waarbij de doden en hun nabestaanden op zoek zijn naar gerechtigheid. Dankzij de wetenschap, die zich in de afgelopen eeuw sterk heeft ontwikkeld, lukt het steeds beter om een reconstructie te kunnen maken van de gebeurtenissen die hebben geleid tot de moord. Kijk mee over de schouder van bekende patholoog-chemici, zoals Gettler, die de vergiftigingsgraadmeter heeft ontwikkeld, of Spilsbury, die vele zaken heeft helpen oplossen. Wanneer trad de dood in? Is een bloedspat voldoende om de dader aan te wijzen? Dit kan steeds beter worden gedistilleerd uit onderzoek op het plaats delict. Samen met vele illustraties zorgt dit boek voor een diepere inkijk in de geschiede…Lees verder

Over Val McDermid

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Val McDermid (4 juni 1955) is een Schots schrijfster van misdaadboeken. Ze is vooral bekend geworden met haar serie thrillers waarin Dr. Tony Hill de hoofdrol speelt.

McDermid is opgegroeid in het Schotse Kirkcaldy, waar ze de Kirkcaldy Highschool bezocht. Ze studeerde aan het St. Hilda's College aan de Universiteit van Oxford en ging na haar studie aan de slag als journaliste. Ook was ze korte tijd toneelschrijfster.

In 1987 behaalde ze haar eerste succes met de roman Report for Murder, de eerste in de reeks rond de lesbische journaliste Lindsay Gordon. Homoseksualiteit is een regelmatig terugkerend thema in haar boeken. Ze schreef ook een reeks rond de vrouwelijke privé-detective Kate Brannigan en een rond de profiler dr. Tony Hill, die de basis vormde voor de ITV-misdaadreeks Wire in the Blood.

Bibliografie