Boek
Nederlands

Rudi renvarken

Uwe Timm (auteur)

Rudi renvarken

In de reeks:
Doelgroep:
Alle leeftijden
Een meisje wint een schattig biggetje op het feest van de brandweer, maar wat moet je met een varken in huis? Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Rudi renvarken
Auteur
Uwe Timm
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Rennschwein Rudi Russel
Uitgever
Averbode: Altiora, 1993
136 p. : ill.
ISBN
90-317-0974-3

Besprekingen

Zuppi, de jongste uit een Duits gezin van 3 kinderen met een moeder die lesgeeft en een vader die werk zoekt, wint een schattig biggetje op het feest van de brandweer. Ze wil het houden, maar wat moet je met een varken in een stadswoning? Als de huisbaas het ontdekt moet er een andere oplossing komen. Rudi groeit snel en wordt een echt renvarken. Eenvoudig taalgebruik, hoofdstukindeling, vlot geschreven. Pocketeditie, normale druk. Grappige omslagillustratie. Humoristisch verhaal voor kinderen vanaf ± 10 jaar; ook geschikt als voorleesboek vanaf ± 8 jaar.

Over Uwe Timm

Uwe Hans Heinz Timm (Hamburg, 30 maart 1940) is een Duits schrijver, die onder andere bekend is van de roman Am Beispiel meines Bruders (in het Nederlands verschenen als Mijn broer bijvoorbeeld) en het kinderboek Rennschwein Rudi Rüssel (Rudi het racevarken).

Biografie

Uwe Timm is de jongste zoon van zijn gezin. Zijn 16 jaar oudere broer was soldaat bij de Waffen-SS en lid van de Totenkopfdivisie en overleed in 1943 in Oekraïne. Vele jaren later, in 2003, schreef hij hier het boek Am Beispiel meines Bruders (Mijn broer bijvoorbeeld) over, waarin hij de relatie met zijn vader en zijn broer beschrijft.

Nadat hij een tijd gewerkt had als bewerker van bont, ging Timm in 1963 Duits en wijsbegeerte studeren aan de Ludwig Maximilian Universiteit in München en aan de Sorbonne in Parijs. Hij ontving in 1971 zijn PhD met het proefschrift Het absurditeitsprobleem in de werken van Albert C…Lees verder op Wikipedia