Boek
Nederlands

Nachtzuster

Unni Lindell (auteur)
Politie-inspecteur Cato Isaksen van de recherche in Oslo komt bij zijn onderzoek naar de moord op een oude vrouw tot de ontdekking dat haar kleindochter twee weken daarvoor spoorloos is verdwenen.
Titel
Nachtzuster
Auteur
Unni Lindell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Nattsosteren
Uitgever
Utrecht: Signature, 2003
318 p.
ISBN
90-5672-047-3

Besprekingen

In Oslo wordt een oude vrouw neergeschoten. Het blijkt dat deze vrouw de oma is van een 14-jarig meisje dat twee weken daarvoor verdwenen is zonder een spoor na te laten. Inspecteur Cato Isaksen, bekend uit drie eerdere thrillers, is belast met het onderzoek, maar ondanks alle moeite, het buurtonderzoek en de verhoren van direct betrokkenen, loopt het onderzoek feitelijk dood. Ook een verband tussen de twee gebeurtenissen is niet aan te tonen. Alleen heeft Isaksen het gevoel dat hij iets over het hoofd heeft gezien. Terwijl de maanden zich aaneenrijgen, blijft Isaksen verbeten bezig met zijn onderzoek. Uiteindelijk komt er licht in de zaak, omdat de moordenaar het gevoel krijgt dat Isaksen wel erg dicht in de buurt komt. Een spannend en boeiend verteld verhaal. Knap, omdat het om gewone mensen gaat in een rustige buurt in Oslo, waar eigenlijk nooit iets gebeurt. De schrijfster ontleedt de karakters scherp, laat zien dat iedereen wel iets te verbergen heeft en zet met Isaksen een zeer …Lees verder

Over Unni Lindell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jarvin

Unni Maria Lindell (Oslo, 3 april 1957) is een Noorse schrijver, freelance journalist en vertaler, die het meest bekend is vanwege haar detectiveverhalen over inspecteur Cato Isaksen, maar ook een dichtbundel en diverse kinderboeken heeft geschreven.

Carrière

Lindell werd geboren in Oslo als dochter van Kari Christiansen (uit Stavanger) en ingenieur Wilhelm Leif Lindell (uit Bærum). Haar overgrootvader was wagenmaker Carl Wilhelm Theodor Lindell, zoon van een Zweedse mijnwerker, die in 1913 in de gemeenteraad van Bærum werd gekozen voor de Arbeiderspartij. Later werd hij communist.

Lindell bezocht de 'Valler middelbare school' in Bærum. Ze werkte eerst als journalist voordat ze boeken ging schrijven. Ze debuteerde in 1986 met "Den grønne dagen".

Sindsdien heeft ze een poëziebundel, misdaadromans, korte verhalen, humoristische boeken en jeugdliteratuur gepubliceerd. Het meest bekend zijn …Lees verder op Wikipedia