Boek
Nederlands

Honingval

Unni Lindell (auteur)
Het rechercheteam onder leiding van Cato Isaksen krijgt het druk als kort na elkaar een jongetje verdwijnt en een jonge vrouw onder verdachte omstandigheden wordt doodgereden.
Titel
Honingval
Auteur
Unni Lindell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Honningfellen
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2008
285 p.
ISBN
9789021433158

Besprekingen

Een zevenjarig jongetje verdwijnt spoorloos. Een jonge vrouw wordt door een auto aangereden en dood achtergelaten. Het rechercheteam onder leiding van Cato Isaksen onderzoekt beide gevallen en wat een toevalligheid lijkt te zijn, namelijk dat de vriend van de dode Elna ijsverkoper is die in de straat van het verdwenen kind een vaste standplaats heeft, is naar het gevoel van Isaksen en zijn nieuwe assistente, Marian Dahle, meer dan toeval. Maar niet alleen de ijsverkoper heeft iets te verbergen. Wat is de rol van de onvriendelijke oude vrouw en wat voeren twee puberale meisjes in hun schild? Voldoende verwikkelingen om de lezer bij de les te houden. Dit is de zesde roman met hoofdinspecteur Isaksen in de hoofdrol en net als in de eerdere romans heeft de intrige veel weg van een legpuzzel: pas als het allerlaatste stukje is gelegd heeft de lezer het complete beeld. De schrijfster is sterk in het doorgronden van de menselijke psyche en karakters waardoor secundaire plots bijna automatisc…Lees verder

Over Unni Lindell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jarvin

Unni Maria Lindell (Oslo, 3 april 1957) is een Noorse schrijver, freelance journalist en vertaler, die het meest bekend is vanwege haar detectiveverhalen over inspecteur Cato Isaksen, maar ook een dichtbundel en diverse kinderboeken heeft geschreven.

Carrière

Lindell werd geboren in Oslo als dochter van Kari Christiansen (uit Stavanger) en ingenieur Wilhelm Leif Lindell (uit Bærum). Haar overgrootvader was wagenmaker Carl Wilhelm Theodor Lindell, zoon van een Zweedse mijnwerker, die in 1913 in de gemeenteraad van Bærum werd gekozen voor de Arbeiderspartij. Later werd hij communist.

Lindell bezocht de 'Valler middelbare school' in Bærum. Ze werkte eerst als journalist voordat ze boeken ging schrijven. Ze debuteerde in 1986 met "Den grønne dagen".

Sindsdien heeft ze een poëziebundel, misdaadromans, korte verhalen, humoristische boeken en jeugdliteratuur gepubliceerd. Het meest bekend zijn …Lees verder op Wikipedia