Boek
Nederlands

Enge Ella en de zevenster : de tweede waarheid

Unni Lindell (auteur), Fredrik Skavlan (illustrator)

Enge Ella en de zevenster : de tweede waarheid

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Het spookje Enge Ella wil haar beste vriendin bevrijden uit een Londens ziekenhuis, maar moet daar twee gevaarlijke reizen voor ondernemen. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Enge Ella en de zevenster : de tweede waarheid
Auteur
Unni Lindell
Illustrator
Fredrik Skavlan
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Nifse Nella og syvstjernen
Editie
1
Uitgever
Breda: De Geus, 2010
201 p. : ill.
ISBN
9789044515077 (hardback)

Besprekingen

Tweede deel (uit een serie van tien) over het spookje Enge Ella*, dat overdag een opgevouwen lapje is, maar 's nachts met de andere spoken tot leven komt. Ook in dit deel moet Ella gevaarlijke reizen maken, ditmaal om haar beste vriendin uit een Londens ziekenhuis te bevrijden. Op haar reizen wordt Ella bijgestaan door haar mensenvriend Pinneus en door spoken van beroemde mensen zoals Florence (Nightingale) over wie achter in het boek informatie wordt gegeven. Dit verhaal begint heel humoristisch en spannend maar naarmate het boek vordert, wordt het ingewikkelder, warriger en voeren filosofische gedachten over leven en dood steeds meer de boventoon. Het boek is prachtig uitgegeven met zwarte bladzijden voor Ella's reis door het heelal en met schitterende komische, stripachtige tekeningen. Hoewel het vlot leest kunnen moeilijke woorden zoals: omniversum en stethoscoop een struikelblok vormen. Jammer is dat het verhaal op twee gedachten hinkt: spanning en avontuur tegenover de serieuze …Lees verder

Over Unni Lindell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jarvin

Unni Maria Lindell (Oslo, 3 april 1957) is een Noorse schrijver, freelance journalist en vertaler, die het meest bekend is vanwege haar detectiveverhalen over inspecteur Cato Isaksen, maar ook een dichtbundel en diverse kinderboeken heeft geschreven.

Carrière

Lindell werd geboren in Oslo als dochter van Kari Christiansen (uit Stavanger) en ingenieur Wilhelm Leif Lindell (uit Bærum). Haar overgrootvader was wagenmaker Carl Wilhelm Theodor Lindell, zoon van een Zweedse mijnwerker, die in 1913 in de gemeenteraad van Bærum werd gekozen voor de Arbeiderspartij. Later werd hij communist.

Lindell bezocht de 'Valler middelbare school' in Bærum. Ze werkte eerst als journalist voordat ze boeken ging schrijven. Ze debuteerde in 1986 met "Den grønne dagen".

Sindsdien heeft ze een poëziebundel, misdaadromans, korte verhalen, humoristische boeken en jeugdliteratuur gepubliceerd. Het meest bekend zijn …Lees verder op Wikipedia