Boek
Nederlands

Dromenvanger

Unni Lindell (auteur)
Een door chaotische gezinsverhoudingen gekwelde politie-inspecteur staat voor de welhaast onmogelijke taak de bizarre moorden op twee jonge vrouwen in een voorstad van Oslo op te lossen.
Titel
Dromenvanger
Auteur
Unni Lindell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Drømmevangern
Uitgever
Utrecht: Signature, 2007
379 p.
ISBN
90-5672-072-4 9789056720728

Besprekingen

De door de veelzijdige Noorse schrijfster (1957) in haar eerste policier 'Het dertiende sterrenbeeld' * gewekte verwachtingen zijn uitgekomen! In deze, door sociaal realisme en psychologie gekenmerkte roman beschrijft zij letterlijk meeslepend - met vele personages en veel gevoel voor taalnuances - het dagelijkse leven van routine, angst en eenzaamheid bij de afdeling moordzaken van het politiedistrict Oslo. De held is wederom de door ingewikkelde familiaire verhoudingen gekwelde inspecteur Cato Isaksen. Na een bezoek aan de herfsttentoonstelling in het Kunstenaarshuis verdwijnt de negentienjarige Therese, die de volgende dag vermoord teruggevonden wordt. Ondertussen maakt de lezer kennis met de moordenaar, een psychopaat met 'zelfinzicht', die het uitgerukte haar van zijn slachtoffers in zijn dromenvanger vlecht... In een race tegen de tijd en de uitputting pogen Cato en zijn collega's de bizarre moord op inmiddels twee jonge vrouwen op te lossen. Een werkelijk goed geschreven thrill…Lees verder

Over Unni Lindell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jarvin

Unni Maria Lindell (Oslo, 3 april 1957) is een Noorse schrijver, freelance journalist en vertaler, die het meest bekend is vanwege haar detectiveverhalen over inspecteur Cato Isaksen, maar ook een dichtbundel en diverse kinderboeken heeft geschreven.

Carrière

Lindell werd geboren in Oslo als dochter van Kari Christiansen (uit Stavanger) en ingenieur Wilhelm Leif Lindell (uit Bærum). Haar overgrootvader was wagenmaker Carl Wilhelm Theodor Lindell, zoon van een Zweedse mijnwerker, die in 1913 in de gemeenteraad van Bærum werd gekozen voor de Arbeiderspartij. Later werd hij communist.

Lindell bezocht de 'Valler middelbare school' in Bærum. Ze werkte eerst als journalist voordat ze boeken ging schrijven. Ze debuteerde in 1986 met "Den grønne dagen".

Sindsdien heeft ze een poëziebundel, misdaadromans, korte verhalen, humoristische boeken en jeugdliteratuur gepubliceerd. Het meest bekend zijn …Lees verder op Wikipedia