Als een journaliste er probeert achter te komen wat er jaren geleden werkelijk gebeurd is met een meisje dat dood in de kelders van een ziekenhuis werd gevonden, wordt zij vermoord aangetroffen in haar huis.
Titel
Doodsbruid
Auteur
Unni Lindell
Vertaler
Carla Joustra Ingrid Hilwerda
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Brudekisten
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Q, 2014
351 p.
ISBN
9789021455914 (paperback)

Besprekingen

Na bijna 25 jaar neemt Aud Johnson, journaliste en dochter van een psychiatrisch patiënt, contact op met de dochter van haar vaders psychiater die destijds werkte in het Gaustad ziekenhuis in Oslo. Aud wil een artikel schrijven over het meisje dat toen dood in de kelders van het ziekenhuis is gevonden. Een ongeluk werd er gezegd, maar Aud probeert er achter te komen wat er echt gebeurd is. De volgende dag wordt ze vermoord aangetroffen in haar huis. In dit tiende deel van de Isaksen-reeks werkt rechercheur Cato Isaksen weer samen met Marian Dahle, wat de nodige spanning in de relationele sfeer geeft. De populaire Noorse auteur (1957) van talloze boeken besteedt veel aandacht aan sfeerbeschrijvingen en karakterontwikkeling. Na een wat rustige start, de introductie van alle karakters, wordt de spanning geleidelijk aan opgevoerd. De perspectiefwisselingen volgen elkaar steeds sneller op, de onbekende dader komt aan het woord in cursief, de vele plotwendingen maken het tot een spannend mi…Lees verder

Over Unni Lindell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jarvin

Unni Maria Lindell (Oslo, 3 april 1957) is een Noorse schrijver, freelance journalist en vertaler, die het meest bekend is vanwege haar detectiveverhalen over inspecteur Cato Isaksen, maar ook een dichtbundel en diverse kinderboeken heeft geschreven.

Carrière

Lindell werd geboren in Oslo als dochter van Kari Christiansen (uit Stavanger) en ingenieur Wilhelm Leif Lindell (uit Bærum). Haar overgrootvader was wagenmaker Carl Wilhelm Theodor Lindell, zoon van een Zweedse mijnwerker, die in 1913 in de gemeenteraad van Bærum werd gekozen voor de Arbeiderspartij. Later werd hij communist.

Lindell bezocht de 'Valler middelbare school' in Bærum. Ze werkte eerst als journalist voordat ze boeken ging schrijven. Ze debuteerde in 1986 met "Den grønne dagen".

Sindsdien heeft ze een poëziebundel, misdaadromans, korte verhalen, humoristische boeken en jeugdliteratuur gepubliceerd. Het meest bekend zijn …Lees verder op Wikipedia