Boek
Nederlands

Tinne : tamboer van Napoleon

Ugo Janssens (auteur), Marc De Bel (auteur)
+1
Tinne : tamboer van Napoleon
×
Tinne : tamboer van Napoleon Tinne : tamboer van Napoleon

Tinne : tamboer van Napoleon

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Tinne moet voor school een spreekbeurt houden over Napoleon. Ze gaat samen met een geschiedenisstudent Jasper naar een kasteeltje in de buurt, dat stamt uit de tijd van Napoleon. Door een val van de trap komt Tinne in de tijd van Napoleon terecht. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Tinne : tamboer van Napoleon
Auteur
Ugo Janssens Marc De Bel
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Van Halewyck, 2014
280 p.
ISBN
9789461312952 (paperback)

Besprekingen

De 16-jarige Tinne moet voor school een spreekbeurt houden over Napoleon. Ze gaat op zoek naar informatie en ontmoet in de bibliotheek de geschiedenisstudent Jasper. Samen gaan ze naar een kasteeltje in de buurt, dat stamt uit de tijd van Napoleon. Door een val van de trap komt Tinne ineens in een andere wereld terecht. In veel boeken komt het thema tijdreizen aan de orde, op veel verschillende manieren. Dit keer komt de hoofdpersoon door een val in de tijd terecht waarin Napoleon in Frankrijk opnieuw de macht grijpt. Het verhaal dat zich rond 1815 afspeelt, is interessant en geeft een aardig beeld van een arm meisje uit die tijd. Dit historische deel van het boek was veel beter tot zijn recht gekomen zonder een meisjes uit de eenentwintigste eeuw te laten tijdreizen. Juist door deze truc wordt het verhaal te kunstmatig. Bovendien kun je je afvragen waar die tijdreis voor nodig was. Als Tinne weer terug is in haar eigen tijd, gebeurt er niets met de informatie uit het verleden. Jammer…Lees verder

Over Ugo Janssens

Hugo (pseudoniem Ugo) Janssens (Kapellen bij Antwerpen, 8 november 1947) is een Belgische, Nederlandstalige auteur van historische non-fictie en fictie, die zich toelegt op toegankelijke wetenschappelijke geschiedschrijving.

Biografie

Hugo Janssens groeide op in Sint-Mariaburg (Brasschaat). Sinds 1996 woont hij in Grand-Halleux in de Hoge Ardennen. Voordat hij zich voltijds aan wetenschap en literatuur wijdde, was hij commercieel of marketingdirecteur in verschillende binnen- en buitenlandse bedrijven. Hij was jarenlang vaste medewerker aan diverse sportredacties. Van 1969 tot 1974 was hij secretaris van het Belgisch Olympisch Comité.

In 1986 debuteerde hij met de dichtbundel Myriam. In 2002 verscheen zijn eerste non-fictieboek, Historische gids voor België. In 2007 publiceerde hij De Oude Belgen. Geschiedenis, leefgewoontes, mythe en werkelijkheid van de Keltische stammen. Tot vandaag is dit boek he…Lees verder op Wikipedia