Boek
Nederlands

De vrouw met de luifelhoed : roman

Ugo Janssens (auteur)
+1
De vrouw met de luifelhoed : roman
×
De vrouw met de luifelhoed : roman De vrouw met de luifelhoed : roman

De vrouw met de luifelhoed : roman

In de reeks:
Als in de omgeving van Antwerpen het verminkte lijk van een jonge vrouw wordt aangetroffen, is dit aanleiding tot een reeks van gebeurtenissen. Verhaal tegen de achtergrond van de Belgische geschiedenis van 1815-1830.
Titel
De vrouw met de luifelhoed : roman
Auteur
Ugo Janssens
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Gent: Witsand, 2010
295 p.
ISBN
9789490382032 (hardback)

Besprekingen

Historische roman, het eerste deel in wat een trilogie, ‘Het oculatum’ getiteld, moet gaan worden. Het verhaal speelt zich grotendeels af in Antwerpen en omgeving, in de periode 1815-1830, tegen de achtergrond van de slag bij Waterloo en de Belgische onafhankelijkheid. Op de heide wordt het verminkte lijk van een jonge vrouw gevonden. Het blijkt dat ze zich bezig hield met magische praktijken. De moord is de aanleiding tot een reeks van gebeurtenissen. Verhaal met een vleugje romantiek, een detective-element en waarin historische feiten uit de Belgische geschiedenis verwerkt zijn. Met een flink aantal personages, deels gebaseerd op historische figuren. Hoofdpersonages zijn de markiezendochter Ludivine de Bru en de Fransman Antoine Berthier. Meer voor liefhebbers van historische verhalen dan liefhebbers van spannende boeken. De Vlaamse auteur schreef eerder historische non-fictie. Dit is zijn eerste roman. Gebonden, kleine druk.

Over Ugo Janssens

Hugo (pseudoniem Ugo) Janssens (Kapellen bij Antwerpen, 8 november 1947) is een Belgische, Nederlandstalige auteur van historische non-fictie en fictie, die zich toelegt op toegankelijke wetenschappelijke geschiedschrijving.

Biografie

Hugo Janssens groeide op in Sint-Mariaburg (Brasschaat). Sinds 1996 woont hij in Grand-Halleux in de Hoge Ardennen. Voordat hij zich voltijds aan wetenschap en literatuur wijdde, was hij commercieel of marketingdirecteur in verschillende binnen- en buitenlandse bedrijven. Hij was jarenlang vaste medewerker aan diverse sportredacties. Van 1969 tot 1974 was hij secretaris van het Belgisch Olympisch Comité.

In 1986 debuteerde hij met de dichtbundel Myriam. In 2002 verscheen zijn eerste non-fictieboek, Historische gids voor België. In 2007 publiceerde hij De Oude Belgen. Geschiedenis, leefgewoontes, mythe en werkelijkheid van de Keltische stammen. Tot vandaag is dit boek he…Lees verder op Wikipedia