Dvd
Engels

The Tudors. Het complete tweede seizoen

Trevor Morris (uitvoerder), Jonathan Rhys Meyers (acteur)
Het levensverhaal van de 16e eeuwse Engelse koning Hendrik VIII. Historische dramaserie.
Bevat
Disc 1 (Afl. 1-4) -- Everything is beautiful ; Tears of joy ; Checkmate ; The act of succession.
Disc 2 (Afl. 5-7) -- His Majesty's pleasure ; The definition of love ; Matters of State.
Disc 3 (Afl. 8-10) -- Lady in waiting ; The act of treason ; Destiny and fortune.
Titel
The Tudors. Het complete tweede seizoen
Uitvoerder
Trevor Morris 1970-
Acteur
Jonathan Rhys Meyers
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2009
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2008
Speelduur
503 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch
EAN
8712609661262

Besprekingen

Een historische dramaserie over het leven van de Engelse koning Hendrik VIII (1491-1547), met in de hoofdrol Jonathan Rhys Meyers (The children of Huang Shi, Elvis). Serie 2 begint rond 1530. Hendrik probeert zijn huwelijk met Catharina van Aragón ongeldig te laten verklaren om te kunnen trouwen met Anna Boleyn. In 1536 wordt Anna onthoofd om plaats te maken voor Jane Seymour. Ron Rijghard (NRC 10-7-'09): 'Meer dan de hofintriges imponeren de glossy vormgeving en weelderige aankleding. De overdadige jurken en kleurrijke mannenpakken zijn elke scène een genot. Bij die aanpak passen de vele bedscènes vol ouderwets zestiende-eeuws gekreun, die bedoeld lijken om de schoonheden van de mannen- en vrouwenlijven te etaleren. Dat lukt.' Er werden drie series gemaakt. Serie 2 bevat tien afleveringen op 3 dvd-video's, met als extra documentaires.

Over Trevor Morris

Trevor Morris (London, 25 mei 1970) is een Canadees filmcomponist, muziekproducent en muzikant van elektronische muziek.

Biografie

Morris studeerde af aan het Fanshawe College in Ontario. Hij verhuisde in 1999 naar Los Angeles voor een carrière als filmcomponist bij de muziekstudio Remote Control Productions (voorheen Media Ventures). Daar begon hij eerst als muziek programmator, editor en soundtrack-producent. Morris werkte ook als assistent samen met de componisten James Newton Howard en Hans Zimmer, en vervolgens als additioneel componist van voornamelijk op werken van Zimmer. Vanaf 2006 werkt hij voornamelijk aan zijn eigen geschreven werken van films, televisieseries en computerspellen, waaronder de televisieserie The Tudors. Meerdere malen had Morris een samenwerking met de Nederlands regisseur Roel Reiné zoals met The Scorpion King 3: Battle for Redemption, Death Race 3: Inferno en Michiel de Ruyte…Lees verder op Wikipedia