Boek
Nederlands

Waar is mijn potje ?

Tony Ross (auteur)
+1
Waar is mijn potje ?
×
Waar is mijn potje ? Waar is mijn potje ?

Waar is mijn potje ?

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een kleine, eigenzinnige prinses leert haar potje te zien als een onafscheidelijke vriend. Kleurrijk, hardkartonnen prentenboek met karikaturale, dynamische waterverftekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Waar is mijn potje ?
Auteur
Tony Ross
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
I want my potty!
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Memphis Belle, 2012 | Andere uitgaves
[20] p. : ill.
ISBN
9789089418050 (hardback)

Besprekingen

Vrolijk, humoristisch verhaal over de eigenwijze Kleine Prinses die, na enige scepsis en vele fantasievolle spelletjes, de echte functie van het potje leert waarderen. Zij wordt daarbij geholpen door het complete hof, inclusief de zeer dienstbare koning en koningin. De paginagrote, kleurrijke aquareltekeningen dragen het verhaal en tonen kolderieke situaties uit het leven van deze kleine prinses en haar potje. Heruitgave in hardkartonnen vorm van het oorspronkelijk in 1986 verschenen en inmiddels klassieke boek over 'zindelijk worden'. Tegelijkertijd verscheen in dezelfde uitvoering een heruitgave van 'Ik wil lekker vies!'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Tony Ross

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Edwardx

Anthony 'Tony' Lee Ross (Londen, 10 augustus 1938) is een Brits illustrator en schrijver van kinderboeken. Hij illustreerde onder meer werk van David Walliams. Hij illustreerde ook een heruitgave van De tovervinger van Roald Dahl.

Een deel van zijn werk werd vertaald naar het Nederlands door Paul Biegel wat in 1984 Ik kom je opeten! opleverde voor I'm coming to get you, in 1985 De verschrikkelijke vrijdag voor Terrible Tuesday en in 1986 Susan en de kwelgeest voor Jenna and the Troublemaker.

Erkenning

Ross was in Nederland driemaal de laureaat van een Zilveren Penseel, in 1981 voor Joris en de bonenstaak, in 1987 voor Susan en de kwelgeest van Hiawyn Oram en in 1995 voor Zij is altijd de eerste! van Hiawyn Oram. In 1985 won hij in Nederland de Zilveren Griffel voor Towser en Sadie's verjaardag, een prijs die hij twee jaar later in 1987 nog eens be…Lees verder op Wikipedia