Boek
Nederlands

Ik wil mijn mama!

Tony Ross (auteur)
+1
Ik wil mijn mama!
×
Ik wil mijn mama! Ik wil mijn mama!

Ik wil mijn mama!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De Kleine Prinses brult steeds om haar moeder als iets haar niet lukt. Prentenboek met humoristische, vlotte schilderingen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Mama, Zelfredzaamheid
Titel
Ik wil mijn mama!
Auteur
Tony Ross
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
I want my mum!
Uitgever
Amsterdam: Sjaloom, © 2004
[24] p. : ill.
ISBN
9789062494590 (hardback)

Besprekingen

De Kleine Prinses is een begrip geworden in de peuterboekenwereld en elke keer komt er weer een verrassend deel bij. Deze keer gilt en brult de Kleine Prinses bij elke tegenslag dusdanig om haar moeder dat er een hele leuke logeerpartij wordt bedacht om haar wat zelfstandiger te maken. Met wat kunst- en vliegwerk lukt het de Kleine Prinses af te leiden van haar moeder, maar dan blijft die weer wat verdrietig achter. Een voor moeder en kind invoelbaar peuterverhaal met veel grappige elementen, met name in de welbekende expressieve tekeningen. Vierkant stevig prentenboek met paginagrote gekleurde illustraties met enige tekst eronder. De humor kan de vaak beklemmende situatie bespreekbaar maken, als zodanig is het niet alleen een aantrekkelijk boek maar het kan ook nog een bruikbare aanleiding zijn tot verandering. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Tony Ross

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Edwardx

Anthony 'Tony' Lee Ross (Londen, 10 augustus 1938) is een Brits illustrator en schrijver van kinderboeken. Hij illustreerde onder meer werk van David Walliams. Hij illustreerde ook een heruitgave van De tovervinger van Roald Dahl.

Een deel van zijn werk werd vertaald naar het Nederlands door Paul Biegel wat in 1984 Ik kom je opeten! opleverde voor I'm coming to get you, in 1985 De verschrikkelijke vrijdag voor Terrible Tuesday en in 1986 Susan en de kwelgeest voor Jenna and the Troublemaker.

Erkenning

Ross was in Nederland driemaal de laureaat van een Zilveren Penseel, in 1981 voor Joris en de bonenstaak, in 1987 voor Susan en de kwelgeest van Hiawyn Oram en in 1995 voor Zij is altijd de eerste! van Hiawyn Oram. In 1985 won hij in Nederland de Zilveren Griffel voor Towser en Sadie's verjaardag, een prijs die hij twee jaar later in 1987 nog eens be…Lees verder op Wikipedia